Tratamente naturiste cu lămâie pentru coşuri

1 2 jpg jpeg

Timp de secole, lămâia a fost unul dintre cele mai preţioase şi eficiente ingredinete incluse în tratamentele cosmetice, fiind bogată în nutrienţi şi vitamine care au grijă de frumuseţea noastră.

Concentraţia ridicată de vitamina C lupta împotriva radicalilor liberi, lăsând pielea mai strălucitoare şi mai uniformă. Lămâia are un puternic efect de curăţare şi detoxifiere, atunci când este folosită atât intern, cât şi extern.

Folosită simplă sau în combinaţie cu alte ingrediente, lămâia poate fi cea mai bună şi mai rapidă soluţie, la nevoie, mai ales în cazurilor tenurilor acneice sau predispuse la apariţia coşurilor.

Iată, aşadar, câteva tratamente naturiste cu lămâie care te vor ajuta să elimini coşurile!

Tratamente naturiste cu lămâie pentru coşuri - loţiune tonică

Zeama de lămâie este ideală pentru tenul gras, pentru că te scapă de excesul de sebum, însă nu exagera cu acest tratament naturist, deoarece poate să sensibilizeze pielea cu timpul. Seara, înainte de culcare, aplică suc de lămâie pe ten, cu ajutorul unui disc demachiant. Lasă-l să acţioneze 1-2 minute, apoi clăteşte-te cu apă minerală. Acest procedeu previne îngrăşarea pielii, fără să o usuce.

Tratamente naturiste cu lămâie pentru coşuri - mască cu bicarbonat de sodiu şi lămâie

Amestecă 1-2 linguriţe de bicarbonat de sodiu cu puţină apă până când obţii o pastă, apoi aplic-o pe tenul curat. Lasă masca să acţioneze 20-30 de minute. Pentru rezultate mai bune, lasă masca să acţioneze peste noapte. Bicarbonatul neutralizeaza pH-ul pielii şi distruge bacteriile.

Pasta are dublu rol: previne apariţia acneei şi o tratează, şi îndepărtează punctele negre. După ce te clăteşti cu apă călduţă pe faţă, aplică apoi pe ten, gât şi decolteu o cremă nutritivă.

Tratamente naturiste cu lămâie pentru coşuri - mască cu miere şi lămâie

Această mască este ideală pentru curăţarea în profunzime a porilor. Atât mierea, cât şi lămâia sunt antibiotice naturale, împreună fiind o combinaţie puternică împotriva petelor şi a coşurilor.

Ai nevoie de o jumătate de lămâie, 2 linguriţe de miere naturală şi un vas de sticlă sau ceramică. Amestecă ingredientele până când acestea formează o pastă şi aplic-o pe faţă, masând uşor pielea. Las-o să acţioneze 10 minute şi apoi îndepărtează cu apă călduţă.

Tratamente naturiste cu lămâie pentru coşuri - mască cu argilă şi lămâie

Argila este renumită pentru rezultatele uimitoare pe care le are în tratarea acneei. Astfel, se amestecă 2 linguriţe de argilă cu suc de lămâie şi se lasă să acţioneze. Se îndepărtează cu apă călduţă.

O altă variantă este să amestecaţi argila, sucul de lămâie şi o picătură de ulei esenţial de levănţică, bergamotă sau arbore de ceai pentru prepararea unei alte măşti eficiente. Aceste uleiuri esenţiale au acţiune bactericidă, dar şi relaxantă.