Tratamente naturale pentru psoriazis

1 2 jpg jpeg

Muşeţelul

Uleiul esenţial extras din flori de muşeţel este o solutţe indicată dacă ai psoriazis. Efectele sale sunt relaxante, fiind de ajutor pentru că psoriazisul este o boală în care crizele pot sa apara în timpul perioadelor stresante, cât şi de calmare a mâncârimilor. Se aplică de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni . Nu există contraindicaţii.

Ovăzul

Fulgii de ovăz sunt unii dintre cei mai eficienţi calmanţi pentru piele. Conţin vitamine şi minerale, fiind astfel excelenţi în hrănirea şi vindecarea pielii afectate de psoriazis. Tratamentul sub formă de băi cu fulgi de ovăz este o modalitate eficientă de a calma mâncărimea, roşeaţa şi iritaţiile pielii.

Urzica Urzica are proprietăţi detoxifiante, fiind indicată pentru a atenua simptomele în caz de psoriazis. Sunt indicate supliemntele alimentare pe bază de urzici, cât şi ceaiurile obţinute din această plantă. Acestea sunt utile pentru detoxifierea organismului. De asmenea, poţi aplica o compresă cu decoct de urzici.

Argila

De ajutor pentru persoanele care au psoriazi sunt şi tratamentele cu argilă. Amesteci argilă albă cu apă. Pasta se aplică pe faţă masând uşor, apoi se clăteşte. Argila albă se poate folosi şi pentru corp. Se pudrează pielea peste tot, se masează uşor, apoi se face duş.

Băile cu ape minerale sunt şi ele utile pentru ameliroarea simptomelor.

Aloe-vera

Gelul de aloe vera este util pentru calmarea mâncărimilor şi pentru a reduce roşeaţa. Se aplică pe zonele afectate, de două ori pe zi.