Tratamente naturale care gr─âbesc vindecarea t─âieturilor

1 2 jpg jpeg

Cicatricile pot fi adesea provocate de t─âieturi, zg├órieturi sau chiar ┼či post operator. De┼či din punct de vedere medical ele nu reprezint─â un risc pentru s─ân─âtatea ta, acestea pot contribui la sc─âderea stimei de sine. Ast─âzi pe pia┼ú─â sunt diverse tratamente cosmetice care vin ├«n ajutorul t─âu s─â hidrateze ┼či s─â diminueze aspectul nepl─âcut l─âsat de inesteticile cicatrici.

Tratament naturist pentru leziunile minore ale pielii

Un produs ecologic benefic pentru toate tipurile de piele cu propriet─â┼úi dezinfectante ┼či antiinflamatoare care poate fi folosit inclusiv pentru tratarea pielii delicate a copiilor.

Ceara de albine este recunoscut─â pentru propriet─â┼úile sale emoliente ┼či antiseptice, fiind ingredientul de baz─â care hr─âne┼čte ┼či vindec─â pielea.

Pentru un efect ┼či mai bun vine ├«n completarea untul de cacao, intens hidratant ┼či bogat ├«n antioxidan┼úi.

Cite┼čte ┼či: Ceara de albine face minuni pentru piele

Ingrediente:

100 g cear─â de albine

100 g unt de cacao

50 g ulei esenţial de

50 g

50 ml extract de t─ât─âneas─â

1 capsul─â vitamina E

5 picături ulei esenţial de lavandă

At├ót vitamina E, c├ót ┼či g─âlbenelele sunt dou─â produse cunoscute pentru efectul de re├«ntinerire a pielii.

Propriet─â┼úile antiseptice ┼či antiinflamatoare ale g─âlbenelelor ajut─â la tratarea problemelor pielii fiind util─â inclusiv ├«n cazul psoriazisului.

Dup─â ce prepari aceast─â crem─â po┼úi s─â o folose┼čti cu succes pentru tratarea arsurilor superficiale, a t─âieturilor ┼či a oric─ârui alt tip de leziune de la nivelul pielii.

Cite┼čte ┼či: Cele mai eficiente tratamente naturale ├«n caz de psoriazis

T─ât─âneasa are efect cicatrizant

Alantoina substan┼úa activ─â a t─ât─ânesei favorizeaz─â cicatrizarea ┼či regenerarea rapid─â a pielii dar ┼či a mucoaselor, este benefic─â ├«n sudarea rapid─â a fracturilor dar ┼či ├«n remisia tumorilor maligne ┼či benigne.

Cite┼čte ┼či: T─ât─âneasa aliat ├«mpotriva reumatismului

Tinctura de t─ât─âneas─â

Pentru preparare, ├«┼úi sunt necesare 20 de linguri rase de pulbere de plant─â peste care trebuie s─â adaugi alcool de 75 grade suficient c├ót s─â cuprind─â pulberea ┼či s─â o la┼či la macerat timp de 10 zile. Apoi po┼úi s─â o storci ┼či s─â o p─âstrezi ├«n sticlu┼úe mici ┼či la nevoie s─â apelezi la ea.