Transpiri excesiv? Iată soluţiile care te scapă de mirosul neplăcut!

1 2 jpg jpeg

De asemenea, hiperhidroza este frecvent─â la femeile aflate la menopauz─â, din cauza bufeurilor. ┼×i persoanele care consum─â seara o cantitate mare de alcool se pot confrunta cu trasnpira┼úia excesiv─â pe timpul nop┼úii.

De┼či exist─â numeroase produse cosmetice care au rolul de a neutraliza transpira┼úia ┼či mirosul ei nepl─âcut, acestea nu sunt eficiente pentru toate persoanele.

Iat─â, a┼čadar, c├óteva remedii naturiste de ajutor care pot fi o alternativ─â la utilizarea deodorantelor antiperspirante!

Deodorant cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient extrem de eficient atunci c├ónd vine vorba de neutralizarea oric─ârui tip de miros nepl─âcut din cas─â. Datorit─â propriet─â┼úilor sale antiseptice ┼či astringente, bicarbonatul de sodiu reprezint─â un tratament excelent pentru cur─â┼úarea subsiorilor ┼či pentru a sc─âpa de to┼úi germenii care genereaz─â mirosuri nepl─âcute.

Ingrediente: 1 lingur─â de amidon de porumb (10 g) ┼či 1 linguri┼ú─â de bicarbonat de sodiu (5 g).

Se amestec─â ingredientele ┼či se aplic─â la subra┼ú ├«nainte de a te ├«mbr─âca. Utilizeaz─â acest remediu de dou─â ori pe zi pentru a men┼úine pielea curat─â ┼či uscat─â.

Aerosoli cu oţet de mere

Compu┼čii acizi din o┼úetul de mere ucid bacteriile din atmosfer─â, ├«mpiedic├óndu-le astfel s─â se ├«nmul┼úeasc─â. O┼úetul de mere este un bun remediu pentru a elimina mirosurile ┼či pentru a reduce excesul de transpira┼úie.

Ingrediente: 1 lingur─â de suc de l─âm├óie, o jum─âtate de can─â de ap─â (125 ml), 1 cea┼čc─â de o┼úet de mere ┼či o sticlu┼ú─â de atomizator.

Se pun toate ingredientele ├«n sticla cu pulverizator ┼či se agit─â pentru a amesteca bine ingredientele. Folose┼čte acest spray ca un deodorant obi┼čnuit, prin pulverizare la subra┼ú. Se poate folosi de mai multe ori pe zi, dac─â este necesar.

Loţiune cu ulei esenţial de arbore de ceai

Uleiul esen┼úial de arbore de ceai este unul dintre cei mai buni agen┼úi antifungici ┼či antibacterieni care se g─âsesc ├«n natur─â. Datorit─â propriet─â┼úilor sale, uleiul de arbore de ceai lupt─â ├«mpotriva diferitelor tipuri de infec┼úii ┼či diminueaz─â mirosurile tari provocate de excesul de transpira┼úie.

Ingrediente: 2 linguri de ap─â de trandafir (20 ml) ┼či 3 pic─âturi de ulei esen┼úial de arbore de ceai.

Se amestec─â ingredientele ├«ntr-un vas de sticl─â ┼či se tamponeaz─â axilele cu lo┼úiunea ob┼úinut─â. Se las─â s─â se usuce, ├«nainte de a ├«mbr─âca haine. Aplic─â acest amestec de 2-3 ori pe zi, ├«n func┼úie de necesit─â┼úi.