Transpiri excesiv? Iată soluţiile care te scapă de mirosul neplăcut!

1 2 jpg jpeg

De asemenea, hiperhidroza este frecventă la femeile aflate la menopauză, din cauza bufeurilor. Şi persoanele care consumă seara o cantitate mare de alcool se pot confrunta cu trasnpiraţia excesivă pe timpul nopţii.

Deşi există numeroase produse cosmetice care au rolul de a neutraliza transpiraţia şi mirosul ei neplăcut, acestea nu sunt eficiente pentru toate persoanele.

Iată, aşadar, câteva remedii naturiste de ajutor care pot fi o alternativă la utilizarea deodorantelor antiperspirante!

Deodorant cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient extrem de eficient atunci când vine vorba de neutralizarea oricărui tip de miros neplăcut din casă. Datorită proprietăţilor sale antiseptice şi astringente, bicarbonatul de sodiu reprezintă un tratament excelent pentru curăţarea subsiorilor şi pentru a scăpa de toţi germenii care generează mirosuri neplăcute.

Ingrediente: 1 lingură de amidon de porumb (10 g) şi 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu (5 g).

Se amestecă ingredientele şi se aplică la subraţ înainte de a te îmbrăca. Utilizează acest remediu de două ori pe zi pentru a menţine pielea curată şi uscată.

Aerosoli cu oţet de mere

Compuşii acizi din oţetul de mere ucid bacteriile din atmosferă, împiedicându-le astfel să se înmulţească. Oţetul de mere este un bun remediu pentru a elimina mirosurile şi pentru a reduce excesul de transpiraţie.

Ingrediente: 1 lingură de suc de lămâie, o jumătate de cană de apă (125 ml), 1 ceaşcă de oţet de mere şi o sticluţă de atomizator.

Se pun toate ingredientele în sticla cu pulverizator şi se agită pentru a amesteca bine ingredientele. Foloseşte acest spray ca un deodorant obişnuit, prin pulverizare la subraţ. Se poate folosi de mai multe ori pe zi, dacă este necesar.

Loţiune cu ulei esenţial de arbore de ceai

Uleiul esenţial de arbore de ceai este unul dintre cei mai buni agenţi antifungici şi antibacterieni care se găsesc în natură. Datorită proprietăţilor sale, uleiul de arbore de ceai luptă împotriva diferitelor tipuri de infecţii şi diminuează mirosurile tari provocate de excesul de transpiraţie.

Ingrediente: 2 linguri de apă de trandafir (20 ml) şi 3 picături de ulei esenţial de arbore de ceai.

Se amestecă ingredientele într-un vas de sticlă şi se tamponează axilele cu loţiunea obţinută. Se lasă să se usuce, înainte de a îmbrăca haine. Aplică acest amestec de 2-3 ori pe zi, în funcţie de necesităţi.