Topul remediilor care reduc colesterolul „rău“

1 2 jpg jpeg

Pătlagina este un remediu anticolesterol verificat pe mii de pacienţi. Tratamentul cu această plantă previne creşterea la cote alarmante a nivelului de colesterol „rău” în sânge. Se recomandă infuzia preparată dintr-o lingură de plantă şi dintr-o cană de 200 ml de apă clocotită. Beţi câte o lingură la două ore. Tratamentul trebuie urmat timp de 14 zile. După o pauză de zece zile se poate repeta.

Mesteacănul folosit sub formă de infuzie favorizează eliminarea acidului uric şi a colesterolului rău din sânge. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă cu frunze şi dintr-o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat zece minute, după care se consumă îndulcită cu miere. Durata tratamentului este zece zile pe lună sau după recomandarea specialistului. Cei care suferă de boli de inimă sau de rinichi trebuie să evite infuzia de mesteacăn.

Ceaiul verde contribuie la eliminarea grăsimilor care se depun pe pereţii vaselor sanguine. Doza zilnică este de două căni de ceai verde pe zi, îndulcit numai cu miere, fiind incompatibil cu zahărul. Tratamentul durează câte trei săptămâni pe lună. Strugurele reduce nivelul crescut a colesterolului. Aceste fructe dulci şi parfumate au proprietăţi decongestionante, remineralizante şi anticolesterol. Dar pentru a beneficia de calităţile sale terapeutice, strugurele trebuie consumat cu coajă cu tot, câte 300 g pe zi. De asemenea, se prepară ceai din boabele de strugure: cinci boabe la o cană de apă clocotită. Se consumă câte trei căni de infuzie pe zi.

Un ceai complex cu efecte deosebit de bune se prepară dintr-un amestec de plante: câte 10 g de săpunariţă şi de gălbenele, 20 g cozi de cireşe, 25 g frunze de anghinare, 25 g frunze de creţuşcă şi 20 g frunze de vulturică. Din acest amestec se pun 2 linguri cu vârf în 500 ml de apă clocotită. Ceaiul se fierbe timp de trei minute; apoi se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se beau câte două căni pe zi. Tratmentul trebuie continuat vreme de două luni.

Tratamentul cu frunze de afin reduce colesterolul şi zahărul din sânge. Folosiţi atât infuzia, cât şi decoctul de afin. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de frunze mărunţite şi o cană cu apă clocotită. Decoctul se prepară din două linguriţe de plantă şi 250 ml apă, care trebuie să fiarbă 5 minute. Beţi câte o cană, după mesele principale, minim 21 de zile.

Anghinarea este o plantă medicinală care se ocupă de chimia întregului organism şi este un excelent detoxifiant. Infuzia are efecte anticolesterol şi se prepară din 500 ml de apă clocotită care se toarnă peste o lingură de frunze. Se acoperă vasul cinci minute, apoi se strecoară. O jumătate din cantitate se bea dimineaţa, iar ceaiul rămas se bea înaintea meselor de prânz şi de seară. Cura cu anghinare durează 14 zile pe lună.

Sucul de ţelină, măr şi castravete

Pentru a pregăti acest suc savuros ai nevoie de 3 mere, 1 castravete, câteva fire de pătrunjel şi de ţelină. Se spală fructele şi legumele, se curăţă merele şi se scot seminţele. Castravetele se taie rondele. Apoi se mixează totul şi se bea un pahar pe nemâncate, zilnic, timp de o săptămână.

Dacă ai un nivel crescut al colesterolului „rău”, include cât mai des în alimentaţia ta varza şi usturoiul. Poţi prepara un suc din 2 căpăţâni de usturoi şi o jumătate de varză de mărime medie, care se pun în mixer, după care se adaugă un pahar cu apă. Consumă sucul în fiecare dimineaţă, însă nu mai mult de o săptămână, pentru că pot apărea probleme cu tiroida.

Ai nevoie de 10 linguri de ace de pin, 5 linguri de măceş, 1,5 l apă rece. Amestecă toate ingredientele, pune-le la foc într-un vas emailat şi lasă-le să fiarbă 10 minute. După aceea, înfăşoară cratiţa cu o pătură şi lasă plantele la infuzat peste noapte. Dimineaţa, strecoară amestecul şi bea-l pe tot pe parcursul zilei. Această cură se ţine 4 luni.

Ai nevoie de tinctură de păducel şi tinctură de propolis pe care le amesteci în proporţie de 1:1. Compoziţia se consumă în cantităţi de 20-30 de picături, cu 30 de minute înainte de fiecare masă.