Topul celor mai bune remedii anticolesterol

1 2 jpg jpeg

Ce să schimbi în rutina alimentară

Corectarea obiceiurilor alimentare defectuoase este o strategie utilă de reducere a colesterolului „rău.” "Un regim alimentar bazat pe alimente precum peştele, legumele, fructele, uleiurile vegetale (fără carne roşie, lactate grase sau fermentate şi ouă), urmat în paralel cu un tratament cu plante medicinale este un pas important în bătălia cu acest duşman tăcut-colesterolul", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Studii recente arată că primele efecte ale acestui regim anticolesterol apar după 60 de zile şi trebuie continuat timp de doi ani. În astfel de situaţii, numărul accidentelor cardiovasculare scad semnificativ, cu 66%.”

Cele mai bune remedii anticolesterol

este o plantă medicinală care se ocupă de chimia întregului organism şi este un excelent detoxifiant. Infuzia are efecte anticolesterol şi se prepară din 500 ml de apă clocotită care se toarnă peste o lingură de frunze. Se acoperă vasul cinci minute, apoi se strecoară. O jumătate din cantitate se bea dimineaţa, iar ceaiul rămas se bea înaintea meselor de prânz şi de seară. Cura cu anghinare durează 14 zile pe lună.

Tratamentul cu frunze de

reduce colesterolul şi zahărul din sânge. Folosiţi atât infuzia, cât şi decoctul de afin. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de frunze mărunţite şi o cană cu apă clocotită. Decoctul se prepară din două linguriţe de plantă şi 250 ml apă, care trebuie să fiarbă 5 minute. Beţi câte o cană, după mesele principale, minim 21 de zile.

este un remediu anticolesterol verificat pe mii de pacienţi. Tratamentul cu această plantă previne creşterea la cote alarmante a nivelului de colesterol „rău” în sânge. Se recomandă infuzia preparată dintr-o lingură de plantă şi dintr-o cană de 200 ml de apă clocotită. Beţi câte o lingură la două ore. Tratamentul trebuie urmat timp de 14 zile. După o pauză de zece zile se poate repeta.

folosit sub formă de infuzie favorizează eliminarea acidului uric şi a colesterolului rău din sânge. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă cu frunze şi dintr-o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat zece minute, după care se consumă îndulcită cu miere. Durata tratamentului este zece zile pe lună sau după recomandarea specialistului. Cei care suferă de boli de inimă sau de rinichi trebuie să evite infuzia de mesteacăn.

contribuie la eliminarea grăsimilor care se depun pe pereţii vaselor sanguine. Doza zilnică este de două căni de ceai verde pe zi, îndulcit numai cu miere, fiind incompatibil cu zahărul. Tratamentul durează câte trei săptămâni pe lună.

reduce nivelul crescut a colesterolului. Aceste fructe dulci şi parfumate au proprietăţi decongestionante, remineralizante şi anticolesterol. Dar pentru a beneficia de calităţile sale terapeutice, strugurele trebuie consumat cu coajă cu tot, câte 300 g pe zi. De asemenea, se prepară ceai din boabele de strugure: cinci boabe la o cană de apă clocotită. Se consumă câte trei căni de infuzie pe zi.

Un ceai complex cu efecte deosebit de bune se prepară dintr-un amestec de plante: câte 10 g de săpunariţă şi de gălbenele, 20 g cozi de cireşe, 25 g frunze de anghinare, 25 g frunze de creţuşcă şi 20 g frunze de vulturică. Din acest amestec se pun 2 linguri cu vârf în 500 ml de apă clocotită. Ceaiul se fierbe timp de trei minute; apoi se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se beau câte două căni pe zi. Tratmentul trebuie continuat vreme de două luni.