Topul celor mai bune leacuri în caz de dureri reumatice

1 2 jpg jpeg

Tinctur─â de ardei iute

Fiind un bun antiinflamator, ardeiul iute este un remediu antireumatic foarte eficient. Poţi prepara o tinctură, din patru-cinci ardei iuţi, pe care îi tai mărunt, apoi îi pui într-un borcan.

Torni o can─â cu ap─â ┼či 50 de ml de alcool de 70 de grade. La┼či la macerat 10 zile, ├«ntr-un loc ├«ntunecos, apoi strecori. ├Änmoi un tifon ├«n tinctur─â ┼či aplici pe zona dureroas─â, ├«n fiecare sear─â, timp de o lun─â. La┼či s─â ac┼úioneze 20 de minute.

Infuzie de scoarţă de salcie albă

Pentru a calma durerile reumatice, aliat de n─âdejde ├«┼úi este scoar┼úa de salcie alb─â. Are propriet─â┼úi antiinflamatoare, datorit─â salicilinei, substan┼ú─â cunoscut─â ┼či drept aspirin─â natural─â.

Prepari o infuzie dintr-o linguri┼ú─â de scoar┼ú─â de salcie alb─â uscat─â, peste care torni 200 ml de ap─â fierbinte. La┼či la infuzat 10 minute, dup─â care o bei simpl─â sau ├«ndulcit─â cu miere.

Remediul se administreaz─â de dou─â ori pe zi. Po┼úi apela ┼či la extractul de salcie alb─â, care se g─âse┼čte ├«n magazinele cu produse naturiste. Dizolvi aproximativ 50 de pic─âturi ├«n pu┼úin─â ap─â ┼či iei de dou─â-trei ori pe zi, ├«n cure de 1-2 luni.

Geluri cu extract de gheara- diavolului

Unul dintre cele mai puternice remedii contra reumatismului este gheara-diavolului, o plant─â originar─â din Africa de Sud. Nu numai c─â reduce durerea, dar ├«mbun─ât─â┼úe┼čte mobilitatea articula┼úiilor, datorit─â celor dou─â substan┼úe active pe care le con┼úine, beta-sitosterol ┼či harpagoside.

Nu este recomandat─â celor care sufer─â de ulcer gastric sau duodenal, nici femeilor ├«ns─ârcinate ┼či celor care al─âptez─â. Iei c├óte dou─â capsule de dou─â ori pe zi. De asemenea, sunt benefice ┼či gelurile pe baz─â de gheara-diavolului, cu care masezi zonele dureroase, de 2 ori pe zi.

Infuzia de cimbru

Infuzia de cimbru este recomandat─â celor care sufer─â de artrit─â. Peste o linguri┼ú─â de plant─â uscat─â, torni o can─â cu ap─â fierbinte. La┼či s─â se r─âceasc─â, apoi bei.

┼óii cura o lun─â de zile, timp ├«n care consumi c├óte dou─â c─âni de infuzie, zilnic. De asemenea, po┼úi apela ┼či la decoctul de cimbru. Fierbi trei linguri de plant─â la can─â cu ap─â, apoi torni ├«n cada cu ap─â cald─â. Faci baia fierbinte, aproximativ 20 de minute.

INFO: B─âile cu frunze de frasin, ienup─âr, ment─â ┼či pedicu┼ú─â sunt eficente pentru ameliorarea durerilor reumatice.