Top 7 analgezice naturale puternice

1 2 jpg jpeg

Top 7 analgezice naturale

1. Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este unul dintre remdiile de atac prevăzute de natură pentru multe dureri şi boli. Uleiul de măsline de calitate este cel extravirgin obţinut prin presare la rece.

Pentru siguranţa calităţii este indicat să-l cumpăraţi direct de la producător sau din magazinele naturiste. Uleiul de măsline conţine o substanţă naturală care acţionează la fel ca ibuprofenul sau ca alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene. Cercetările au demonstrat că uleiul de măsline poate reduce durerea în aceeaşi măsură ca medicamentele farmaceutice.

Partea bună este că uleiul de măsline este un remediu natural cu riscuri minime asupra sănătăţii, riscuri ca formarea cheagurilor de sânge, boala Alzheimer sau cancerul (risuri valabile în cazul celor care continua să consume medicamente chimice).

2. Curcuma

Acest condiment conţine curcuminul, un analgezic puternic care ajută la stoparea durerii din corp şi combate inflamaţiile. Poate fi folosit în locul medicamentelor farmaceutice, fără a avea nici un efect secundar.

Aşa cum, specialiştii în domeniu au demonstrat în varii studii, curcuma poate ajuta la oprirea durerilor artritei reumatoide şi la “anularea” trimiterii neurotransmiţătorilor la creier. Dozele de curcuma recomandate sunt de 600 de grame pe zi, administrate în trei doze egale pentru a obţine rezultate mai bune.

3. Uleiul de peşte

Acesta are un conţinut ridicat de acizi graşi, precum omega-3 care poate opri producerea de substanţe chimice inflamatorii, precum leucotrienele, răspunzătoare de multe dureri severe.

Consumul regulat de ulei de peşte poate reduce semnisificativ boala Chrom şi serveşte persoanelor dependente de steroizi sau de alte medicamente şi care vor să se elibereze din această “patimă” întrucât de fiecare dată când resimt durerea măresc doza pentru a o calma.

4. Coacăze

Proprietăţile coacăzelor sunt multiple, printre care se numără şi acţiunea sa analgezică. Cocăzele sunt antiinflamatorii ideale pentru că au antioxidanţi care înlătură radicalii liberi responsabili de inflamarea mucoasei digestive.

Acest aspect conduce la ulcere, infecţii urinare sau boli ale sistemului digestiv. Investigaţiile arată că o cană de afine pe zi previne aproape 60% din infecţii. Coacăzele previn infecţiile urinare, reduc inflamaţiile şi retenţiile de apă, curăţă sângele şi-i ajută pe diabetici să regleze nivelul de zahar.

5. Strugurii

Strugurii sunt utilizaţi pentru a trata durerile de spate, atât de des întâlnite în societatea actuală din cauza utilizării îndelungate a calculatorului. Efectele analgezice ale strugurilor determină creşterea circutaţiei sângelui în zona lombară, astfel reuşeşte să o amelioreze.

Este demonstrat faptul că doza zilnică necesară pentru a beneficia de efectul analgezic al strugurilor este de o cană pe zi. Astfel nu veţi mai avea probleme cu durerile de săate, gât, umeri sau talie.

6. Ovăzul

Fulgii de ovăz sunt un bun analgezic graţie proprietăţilor sale analgezice. Este recomandat să se consume la micul dejun cu lapte, iaurt sau suc de portocale.

Este ideal pentru femei deoarece are efecte antiinflamtorii şi acţionează foarte bine în zona pelvină, în perioada menstruaţiei. Mai mult decât atât, este un aliment care îmbunătăţeste cantitatea de zinc din organism, fiind un bun aliat persoanelor care suferă de endometrioză.

7. Usturoiul

Usturoiul oferă o mulţime de proprietăţi, printre ele numărându-se şi cele analgezice. El este folosit pentru a ameliora durerea de la nivelul articulaţiilor cauzate de artrită. Pentru a profita de beneficiile sale, taie un căţel de usturoi, pune o lingură de ulei într-un vas şi pune la încălzit. Compoziţia rezultată aplic-o pe zona dureroasă şi las-o să acţioneze câteva minute.

După puţin timp vei observa că disconfortul sau durerea au dispărut. O altă întrebuinţare analgezică a usturoiului este aceea de a trata durerile de dinţi. În acest sens, zdrobitţi trei căţei de usturoi şi amestecaţi-i cu sare.

Aplică în partea superioară a dintelui care te supără şi lăsaţi câteva minute, apoi durerea va fi doar o amintire. Analgezicele naturale sunt la fel de bune sau chiar mai bune decât cele chimice. Nu ezitaţi să încercaţi!

Sursa: diete-sanatoase.ro