Top 3 tratamente naturiste contra constipaţiei

1 2 jpg jpeg

Una dintre cele mai simple modalităţi de a scăpa de cosntipaţie este să iei o linguriţă de ulei de măsline, dimineaţa, pe stomacul gol, până la încetarea problemelor digestive. Mănâncă după o jumătate de oră.

În acest fel, stimulezi secreţia de bilă, un laxativ natural. În cantitate mai mare, secreţia biliară ajută la digerarea corectă a grăsimilor din alimente. Uleiul de măsline are şi efectul de a prevenii iritarea intestinelor şi balonarea.

Ulei de măsline cu zeamă de citrice

Acidul citric din zeama de lămâie stimulează la rândul său sistemul digestiv, iar în amestec cu uleiul de măsline este benefic pentru stoparea constipaţiei.

Combină o lingură de ulei de măsline cu o linguriţă de zeamă de lămâie şi ia-le seara, înainte de culcare. În loc de zeamă de lămâie poţi să foloseşti suc de portocale. La 2 linguri de ulei de măsline ai nevoie de un pahar cu suc. Acest amestec e indicat dimineaţa, pe stomacul gol.

Citeşte şi: Scapă de constipaţie cu mandarine

Iaurt cu ulei de măsline

Când suferi de constipaţie ai nevoie şi de bacterii bune. Cele din iaurt, sana, chefir, lapte bătut protejează sistemul digestiv şi-l ajută să funcţioneze normal.

De 3 ori pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, în timpul prânzului şi seara, înainte de culcare amestecă o cană cu iaurt cu o lingură de ulei de măsline şi mănâncă-le fără grabă.

Salată de fructe cu ulei de măsline

Char dacă pare o alăturare nepotrivită, salata de fructe şi uleiul de măsline reprezintă o metodă de a scăpa de constipaţie.

Îţi trebuie o lingură de ulei, un măr mic, o pară, o piersică, 1 mână de fructe de pădure, 1 prună. Nu curăţa fructele de coajă. E nevoie doar să le speli, să le mărunţeşti şi să le amesteci cu uleiul de măsline. Mănâncă această salată în fiecare zi.