Top 3 plante pentru dinţi sensibili

2 jpg jpeg

Această problemă afectează aproximativ 70% din populaţia globului şi se manifestă printr-o durere accentuată la nivelul dinţilor atunci când aceştia sunt expuşi alimentelor foarte calde sau foarte reci. În cazuri extreme, chiar şi o simplă înghiţitură de apă poate crea un disconfort accentuat.

Sensibilitatea dentară este cauzată de expunerea treptată a părţii mai moi a dintelui, situată sub smalţul dintelui, care poartă numele de ,,dentină".

Dentina este străbătută de mici canale (canalicule) ce conţin terminaţii nervoase şi sunt pline cu fluid. Atunci când mâncăm sau bem alimente şi băuturi fierbinţi, reci sau dulci, ele pot face acest fluid să se mişte. Ca răspuns la mişcarea fluidului din canalicule, terminaţiile nervoase reacţionează prin declanşarea unei senzaţii bruşte de disconfort sau unei dureri scurte, ascuţite.

Din fericire, există plante care au grijă de dinţii sensibili!

Plante pentru dinţi sensibili - Arnica

Este una dintre cele mai bune plante pentru calmarea sistemului nervos. De asemenea, arnica reduce inflamaţiile şi calmează durerile.

Planta este foarte eficientă în tratarea dinţilor sensibili, vindecă rănile din cavitatea bucală şi calmează gingiile inflamate. Dacă şi tu te confrunţi cu această problemă, aplică gel de arnică (se găseşte la plafar) şi masează zonele sensibile.

Plante pentru dinţi sensibili - Scortisoara

Scorţişoara omoară bacteriile din cavitatea bucală, iar în combinaţie cu cuişoare reprezintă unul dintre cele mai bune remedii pentru tratarea dinţilor sensibili.

Se fierb câteva beţe de scorţişoară împreună cu cuişoare şi se face gargară cu infuzia obţinută. Cuişoarele au proprietăţi antibacteriene remarcabile şi totodată calmante, întrucât conţin eugenol, un compus chimic care funcţionează ca un anestezic local.

Plante pentru dinţi sensibili - Cimbru

Se amestecă părţi egale de frunze de cimbru şi salvie, se pun la infuzat şi se face gargară dimineaţa şi seara. Cimbrul ucide bacteriile din gură, reîmprospătează respiraţia şi reduce, în acelaşi timp, sensibilitatea gingiilor.