Terapii pentru cre┼čterea fertilit─â┼úii

1 2 jpg jpeg

Medicii spun că, dacă după un an de cuplu nu apare sarcina, se poate vorbi despre sterilitate. Dacă infertilitatea este cauzată de o problemă hormonală, de imunitate sau de o infecţie, se poate trata cu ajutorul plantelor. Mărarul, bun pentru bărbaţi

Mărarul este indicat în tratamentul sterilităţii pentru că stimulează semnificativ producţia de hormoni sexuali.

Se combin─â 2-3 pic─âturi de tinctur─â de m─ârar cu 100 ml de ap─â ┼či se bea de trei ori pe zi, cu 15 minute ├«nainte de mas─â, ├«n cure de dou─â luni. Tinctura de br├ónca-ursului ┼či ceaiul de n─âprasnic ajut─â la tratarea infertilit─â┼úii pentru ambele sexe.

Se administrează câte 30 de picături diluate în puţină apă, de trei ori pe zi. Cura se face o lună, urmată de două săptămâni de pauză. Este indicat ca, înainte de a începe un tratament cu brânca-ursului, să consulţi medicul.

Lemnul dulce, aliatul femeilor

Lemnul dulce ┼či salvia sunt recomandate femeilor la care cantitatea de estrogeni este sc─âzut─â. Se folosesc tincturile, combinate ├«n p─âr┼úi egale, din amestecul rezultat administr├óndu-se c├óte o linguri┼ú─â, de patru ori pe zi, timp de 21 de zile, cu o pauz─â de 10 zile.

Ce ajută în caz de fibrom

Dac─â exist─â un fibrom uterin, l─âpti┼čorul de matc─â ajut─â la p─âstrarea sarcinii, mic┼čor├óndu-l. Pe l├óng─â acest tratament, se recomand─â ├«nlocuirea zah─ârului cu mierea.

Stilul de viaţă este important

Dac─â obiceiurile alimentare ┼či stilul de via┼ú─â nu sunt s─ân─âtoase, orice tratament ai urma nu are efectul scontat.

Elimin─â zah─ârul, alcoolul ┼či fumatul, ┼úine sub control consumul de proteine ┼či de gr─âsimi saturate. O greutate cu 10% sub sau cu 15% peste cea normal─â afecteaz─â fertilitatea.

Atenţie

Nu consumaţi prea multe băuturi care conţin cofeină. Aceasta întârzie maturizarea ovulelor.