Ţelina cea bună la toate
Iată de ce:
* Scade tensiunii arterială, combate afecţiunile reumatice şi guta; * Combate multe forme de cancer; * Scade colesterolul; * Combate constipaţia; * Calmează sistemul nervos şi elimină pietrele de la rinichi; * Tratează febra.
Cum se poate consuma:
* Rădăcina ţelinei poate fi fiartă în supe sau în alte mâncăruri, dar se foloseşte şi crudă, în salate.
* Sucul de ţelină nu are un gust prea plăcut. De aceea, poate fi asociat cu un suc de fructe dulci.
Iată ce bogată este ţelina în nutrienţi:
* Frunzele conţin vitamina A;
* Tulpina “ascunde” cele mai multe beneficii: citaminele B1, B2, B6 şi C, dar şi potasiu, acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu şi aminoacizi esenţiali.
Cum identifici o ţelină sănătoasă:
* Trebuie să fie verde, pentru că astfel e bogată în clorofilă;
* Rădăcina şi tulpinile trebuie să fie tari.