Te simţi obosit ? De vină pot fi metalele grele din organism

1 2 jpg jpeg

În corpul fiecăruia dintre noi se găsesc metale, dar în cantităţi inofensive. Unele, precum fierul, cuprul, sau zincul, sunt vitale pentru sănătate.

Altele, cum sunt mercurul, plumbul sau cadmiul, nu doar că sunt inutile, dar în concentraţii mari devin toxice. Ele ajung în organism fie din alimentele contaminate, aşa cum este peştele cu mercur,fie din aerul poluat pe care îl respirăm.

Ţine o cură cu lucernă

În locul tratamentelor cu medicamente sau chiar cu injecţii, poţi încerca una dintre soluţiile naturale de eliminare a metalelor toxice din organism.

Chiar în acest sezon ai la îndemână lucerna, din care poţi prepara o infuzie, cu o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează timp de 8-10 minute şi se beau trei căni pe zi, timp de trei luni.

Efect similar are şi sucul de lucernă, care se prepară astfel: se spală foarte bine o mână de lucernă proaspătă când este încă umedă, după care planta se pune în storcător. Vei obţine astfel cam 50 ml de suc.

Timp de o lună, bea câte 50 ml de suc de trei ori pe zi, înaintea meselor principale, iar în următoarele trei luni bea sucul numai în câte o zi din lună, tot de trei ori, înaintea meselor. Poţi face o cură, tot pe o durată de patru luni, şi cu tablete de lucernă, pe care le găseşti în magazinele cu produse naturiste.

Trebuie să iei trei tablete pe zi în prima lună şi câte una pe zi în următoarele trei luni. Pentru a elimina în totalitate metalele toxice din organism, urmează de două ori pe an cura pe care ai ales-o.

Nicio zi fără usturoi

Această legumă conţine câţiva compuşi chimici care se „lipesc” de metalele din organism şi le elimină prin rinichi şi prin intestinul gros. Poţi mânca usturoiul crud, zilnic, timp de trei luni, dar mult mai indicate sunt tabletele din usturoi, care se găsesc în toate magazinele naturiste.

Ele nu doar că nu au un miros aşa de puternic precum usturoiul crud şi pot fi luate chiar şi la serviciu, dar au şi o concentraţie mai mare de substanţe active. Se ia câte o tabletă pe zi, dimineaţa, timp de trei luni.

Efect similar are şi ceapa, dar ea nu se găseşte sub formă de tablete, aşa că nu-ţi rămâne decât să o consumi crudă, în salate, tot zilnic, timp de trei luni. Ţine o cură cu una dintre aceste două legume de două ori pe an.

Sucul de mere, efect sigur

Poţi elimina metalele acumulate în organism şi cu ajutorul sucului de mere. El are efect similar cepei şi usturoiului şi este, la fel ca şi cele două, la îndemâna tuturor, indiferent de anotimp. Bea câte 100 ml de suc de trei ori pe zi, timp de trei luni.

Strugurii sunt alte fructe eficiente în caz de intoxicaţii cu metale, dar substanţele benefice se găsesc în sâmburii lor. Caută în magazinele naturiste un extract de sâmburi de struguri şi ia câte 100 de picături pe zi, timp de 20 de zile pe lună, patru luni pe an.