Supa de pui desfundă nasul

1 2 jpg jpeg

Pentru răceli:

Lichidele calde pot reduce stările de răceală. În plus, supa de pui are cele mai bune efecte. E bogată în proteine şi conţine nutrienţi care stimulează sistemul i- munitar să funcţioneze corect.

Pentru nas înfundat:

Faceţi o baie caldă! Aerul cald şi aburul sunt două dintre cele mai bune modalităţi de a reduce scurgerile nazale şi de a desfunda nasul. Puteţi, de asemenea, să mirosiţi o ceapă. Aroma acestei legume irită căile nazale şi acest lucru poate fie să stimuleze secreţia nazală, fie să uşureze respiraţia.

În caz de febră:

Fierbeţi o ceaşcă de ceai de mentă sau de scorţişoară. Beţi încet, cu înghiţituri mici. Fiecare dintre aceste ceaiuri va stimula transpiraţia şi temperatura corpului va scădea fără ca funcţiile sistemului imunitar să fie afectate.

Pentru arsuri la stomac:

Beţi cca 150 ml de lapte degresat. Acesta va neutraliza temporar aciditatea stomacului care provoacă senzaţia de arsură.

Pentru acnee:

Ţineţi, timp de un minut, pe zona afectată de acnee, un cub de gheaţă. Aceasta va reduce inflamaţia. Puteţi, de asemenea, folosi în acelaşi mod un căţel de usturoi curăţat, pentru că are proprietăţi antiseptice şi cicatrizante.

Infecţiile urinare:

Sucul de merişor şi sucul de afine vindecă infecţiile urinare. Beţi cel puţin 500 ml din oricare dintre aceste sucuri, la primele semne de boală, deoarece aciditatea lor atacă bacteriile de pe mucoasa vezicii urinare.