Suferi de gastrită? Siropul de aloe vera şi miere reduce intensitatea durerilor!

1 2 jpg jpeg

Gelul de aloe se amestecă foarte bine cu mierea, iar pasta obţinută la final este uşor de luat atât de adulţi, cât şi de copii, ameliorând simptomele gastritei.

Boala, frecventă la nivel mondial, se manifestă prin durere, cauzată de inflamaţia apărută în regiunea stomacului, greaţă, arsuri gastrice.

Aloe vera reduce inflamaţia

Un leac cunoscut, aloe vera are efect antioxidant, antiinflamator, antimicrobian. Gelul obţjnut din frunzele ei îmbunătăţeşte digestia, prin stimularea mişcărilor intestinale şi protejează mucoasa gastrică, prevenind excesul de acid gastric.

Vindecă ţesuturile afectate de gastrită şi previne crizele viitoare. Este un remediu alcalin, care reechilibrează nivelul pH-ului.

Citeşte şi: Remedii naturiste cu aloe vera şi miere

Mierea uşurează digestia

Pe lângă substanţele nutritive pe care le conferă şi pe lângă efectul energizant, mierea conţine glucoză care se absoarbe treptat la nivelul intestinului subţire.

Fibrele şi enzimele naturale din miere uşurează digestia şi ţin sub control inflamaţia. Un alt efect benefic celor care suferă de gastită este abilitatea de a reduce dezvoltarea bacteriană.

Cum prepari siropul

Pentru a face acest sirop calmant pentru stomac ai nevoie de:

- un sfert de cană de gel de aloe vera

- 2 linguri de miere

- 2 căni cu apă

Amesteci gelul de aloe cu miere, apoi îl dizolvi uşor în apă. Poţi lua leacul o dată sau de 2 ori pe zi.

Atenţie!

O cantitate prea mare poate avea efect laxativ. De asemenea, leacul trebuie luat ca o completare la tratamentul medicamentos.