Sucurile şi supele de rădăcinoase, leacurile bolilor digestive ale verii

2 jpg jpeg

Supă-cremă de păstârnac

În caz că suferi din cauza unei toxinfecţii sau indigestii, include în dietă o supă de păstârnac. Păstârnacul are acţiune diuretică şi de eliminare a toxinelor.

Este şi o sursă bună de potasiu, vitamina C şi vitamina K. Te-ar mai putea ajuta şi sucul de păstârnac mai ales dacă adaugi 50 de ml la 200 ml suc morcovi.

Reglează aciditatea gastrică. În plus, dacă suferi de gastrită, supele cremă care conţin şi păstârnac liniştesc arsurile stomacale. Elimină deshidratarea cu suc de morcovi Pentru reglarea tranzitului, eliminarea toxinelor şi alungarea diareii, supa de morcovi este remediul ideal.

Şi sucul de morcovi este recomandat pentru tratarea ulcerului sau a gastritei, deoarece în această formă îşi păstrează conţinutul de vitamine şi de săruri minerale.

Consumă sucul de morcovi imediat după preparare, altfel riscă să se oxideze şi să-şi piardă proprietăţile curative. De asemenea, morcovii acţionează şi împotriva viermilor intestinali.

Citeşte şi: Leacuri rapide în indigestii

Recunoscută pentru efectul detoxifiant, sfecla roşie este una dintre legumele care îţi vin în ajutor în caz de indigestie sau toxinfecţie.

Sucul preparat din sfeclă acţionează ca un tonic pentru ficat şi-i menţine sănătatea. Bea zilnic un pahar de suc sau pregăteşte o salată dintr-o jumătate de sfeclă, ţelină şi hrean – toate date prin răzătoare – peste care pui ulei de măsline.

Şi ţelina îţi vine în ajutor dacă suferi de diareea şi ai digestia lentă. Fie o pui în salate, fie o iei sub formă de suc.

3 pahare de suc de ţelină pe zi stimulează digestia, combat gazele intestinale şi accelerează activitatea de drenare a bilei. Îţi va creşte şi apetitul, de aceea este indicată şi în cazurile de anorexie.