Sucurile de fructe te scap─â de boli

2 jpg jpeg

Sucurile de fructe care te scapa de boli sunt:

Sucul de meri┼čoare, bun pentru dantur─â

Meri┼čoarele lupt─â cu bacteriile care produc unii acizi care atac─â smal┼úul ┼či favorizeaz─â apari┼úia cariilor. Este indicat s─â-l bei la 10 minute dup─â ce ai m├óncat, c─âci ac┼úioneaz─â ca un scut ┼či nu mai permite acidului s─â atace din┼úii.

Totodat─â, studiile au ar─âtat c─â meri┼čoarele previn ┼či formarea tartrului, care este responsabil pentru apari┼úia afec┼úiunilor gingivale.

Suc de kiwi, împotriva oboselii

Din jum─âtate de kilogram de fructe de kiwi vei ob┼úine un excelent tonic pentru organism. Nu trebuie dec├ót s─â descoje┼čti fructele, apoi s─â le tai cubule┼úe ┼či s─â le treci prin storc─âtor. Vei ob┼úine o b─âutur─â care ├«┼úi va da energie c├ót pentru ├«ntreaga zi. De aceea, este potrivit─â pentru micul dejun.

Sucul de vi┼čine, bogat ├«n Vitamina C

O b─âutur─â excelent─â de var─â este sucul de vi┼čine. Se prepar─â dintr-un kilogram de vi┼čine, c─ârora le sco┼úi s├ómburii, dup─â care le strive┼čti, ├«ntr-o sit─â.Vei ob┼úine un suc delicios, care pe l├óng─â faptul c─â te r─âcore┼čte, este foarte bogat ├«n vitamina C.

Sucul de portocale, benefic pentru inim─â

┼×tiai c─â dac─â bei dou─â pahare de suc de portocale ├«n fiecare zi, e┼čti mai pu┼úin predispus la hipertensiunea arterial─â? Este concluzia unui studiu realizat de cercet─âtorii de la Universitatea Auvergne, Fran┼úa.

La cercetare au participat 24 de b─ârba┼úi de v├órsta a doua, supraponderali, dar s─ân─âto┼či.

Fiecare dintre ei a băut câte o jumătate de litru de suc de portocale, o lună de zile, iar în următoarea lună au băut alte tipuri de sucuri. Cercetarea a concluzionat că, după perioada cu cura de suc de portocale, tensiunea arterială a fost mai mică.