Sucurile de fructe te scapă de boli

2 jpg jpeg

Sucurile de fructe care te scapa de boli sunt:

Sucul de merişoare, bun pentru dantură

Merişoarele luptă cu bacteriile care produc unii acizi care atacă smalţul şi favorizează apariţia cariilor. Este indicat să-l bei la 10 minute după ce ai mâncat, căci acţionează ca un scut şi nu mai permite acidului să atace dinţii.

Totodată, studiile au arătat că merişoarele previn şi formarea tartrului, care este responsabil pentru apariţia afecţiunilor gingivale.

Suc de kiwi, împotriva oboselii

Din jumătate de kilogram de fructe de kiwi vei obţine un excelent tonic pentru organism. Nu trebuie decât să descojeşti fructele, apoi să le tai cubuleţe şi să le treci prin storcător. Vei obţine o băutură care îţi va da energie cât pentru întreaga zi. De aceea, este potrivită pentru micul dejun.

Sucul de vişine, bogat în Vitamina C

O băutură excelentă de vară este sucul de vişine. Se prepară dintr-un kilogram de vişine, cărora le scoţi sâmburii, după care le striveşti, într-o sită.Vei obţine un suc delicios, care pe lângă faptul că te răcoreşte, este foarte bogat în vitamina C.

Sucul de portocale, benefic pentru inimă

Ştiai că dacă bei două pahare de suc de portocale în fiecare zi, eşti mai puţin predispus la hipertensiunea arterială? Este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Auvergne, Franţa.

La cercetare au participat 24 de bărbaţi de vârsta a doua, supraponderali, dar sănătoşi.

Fiecare dintre ei a băut câte o jumătate de litru de suc de portocale, o lună de zile, iar în următoarea lună au băut alte tipuri de sucuri. Cercetarea a concluzionat că, după perioada cu cura de suc de portocale, tensiunea arterială a fost mai mică.