Sucul de SFECL─é ro┼čie scade tensiunea

1 2 jpg jpeg

Autorii acestui studiu au remarcat o sc─âdere a tensiunii arteriale ├«n cazul persoanelor suferind de hipertensiune, ├«ntr-un interval de 24 de ore, dup─â ce acestea au b─âut suc de sfecl─â ro┼čie.

Concluziile acestui studiu sugereaz─â faptul c─â medicii vor putea beneficia, ├«n viitorul apropiat, de o abordare ÔÇťnatural─âÔÇŁ pentru a pune la punct noi terapii de sc─âdere a tensiunii arteriale. Nitra┼úii se g─âsesc ├«n special ├«n legume.

Cercet─âtorii britanici afirm─â c─â nitra┼úii din sfecla ro┼čie se transform─â ├«n organism ├«n monoxid de azot. Acest gaz contribuie la relaxarea vaselor de s├ónge ┼či men┼úine tensiunea arterial─â la cote sc─âzute.

Un studiu anterior a demonstrat faptul c─â o cantitate de 250 de mililitri de suc de sfecl─â ro┼čie consumat─â zilnic este suficient─â pentru a sc─âdea. Fructele ┼či legumele consumate zilnic au efecte benefice asupra s─ân─ât─â┼úii sistemului cardiovascular.

Dintre legume, l─âptucile ┼či sfecla ro┼čie sunt cele mai indicate pentru a sc─âdea riscul de declan┼čare a atacurilor cerebrale, datorit─â cantit─â┼úilor mari de nitra┼úi anorganici pe care le con┼úin.