Sucul de morcovi vindecă rănile
Stimulează apetitul şi ajută organismul să se refacă, mai ales în perioada de convalescenţă.
Ajută la menţinerea sănătăţii dinţilor şi a oaselor.
Previne defectele congenitale la nou-născuţi şi scade riscul de complicaţii la naştere.
Îmbunătăţeşte vederea, prin aportul de vitamina A.
Reduce riscul de cancer.
Are proprietăţi antiinflamatorii şi anti-îmbătrânire. Carotenul poate evita procesele degenerative la nivelul celulelor.
Ajută la vindecarea rănilor şi la îmbunătăţirea funcţionării sistemului imunitar.
Precauţii:
- Consumaţi cel mult trei pahare de suc de morcovi pe zi. Permiteţi organismului să asimileze substanţele nutritive.
- Excesul de morcovi influenţează aspectul pielii, care va căpăta o nuanţă galbenă.
- Dezavantajele consumului excesiv al sucului de mircovi sunt: tulburări de somn, tulburări digestive, pierderea poftei de mâncare.