Sucul de morcovi vindecă rănile

1 2 jpg jpeg

Stimulează apetitul şi ajută organismul să se refacă, mai ales în perioada de convalescenţă.

Ajută la menţinerea sănătăţii dinţilor şi a oaselor.

Previne defectele congenitale la nou-născuţi şi scade riscul de complicaţii la naştere.

Îmbunătăţeşte vederea, prin aportul de vitamina A.

Reduce riscul de cancer.

Are proprietăţi antiinflamatorii şi anti-îmbătrânire. Carotenul poate evita procesele degenerative la nivelul celulelor.

Ajută la vindecarea rănilor şi la îmbunătăţirea funcţionării sistemului imunitar.

Precauţii:

- Consumaţi cel mult trei pahare de suc de morcovi pe zi. Permiteţi organismului să asimileze substanţele nutritive.

- Excesul de morcovi influenţează aspectul pielii, care va căpăta o nuanţă galbenă.

- Dezavantajele consumului excesiv al sucului de mircovi sunt: tulburări de somn, tulburări digestive, pierderea poftei de mâncare.