Sucul de mere scade colesterolul

1 2 jpg jpeg

Sedentarismul, fumatul, dereglările hormonale, stresul, factorii genetici sunt câteva cauze ale hipercolesterolemiei.

Ne bucură, însă, faptul că această afecţiune răspunde foarte bine la tratamentul naturist, dietă şi schimbarea stilului de viaţă.

Modul de administrare şi tipul de combinaţii de plante este stabilit de către medicul fitoterapeut în urma consultaţiei medicale la cabinet, în funcţie de nevoile fiecărui pacient. Iată câteva lucruri pe care le puteţi face acasă.

Mâncaţi fructe, legume proaspete şi leguminoase. Evitaţi carnea grasă şi produsele din carne, produsele lactate grase, lactatele procesate (brânză topită, caşcaval), precum şi consumul de zahăr alb şi înlocuitori de zahăr.

Consumaţi alimente cu un conţinut crescut de fibre vegetale din cereale integrale (orez, grâu, ovăz, secară, hrişcă). Evitaţi consumul de făină albă şi produse cu făină albă (pastele, spaghetele, produsele de patiserie).

Aditivii alimentari sintetici, coloranţii, conservanţii din alimente duc la dereglări ale metabolismului lipidelor cu apariţia creşterilor anormale de colesterol sangvin. Aşadar folosiţi pe cât posibil surse naturale de alimente.

Folosiţi uleiuri vegetale presate la rece, din seminţe de floarea soarelui, măsline, soia ori susan.

Luaţi masa la ore regulate şi nu mâncaţi masa principală, seara, înainte de culcare.

Consumaţi apă plată, sucuri din fructe şi legume, macerate din plante.

Tineţi o zi pe săptămână cură cu suc de mere, de morcovi sau de citrice, 2 litri pe zi, diluate eventual cu apă plată, fără a mai consuma alte alimente.

Printre plantele medicinale utilizate frecvent în tratarea hipercolesterolemiei sunt: anghinarea, păpădia, coada şoricelului, obligeana, genţiana, rostopasca, precum şi usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, feniculul.