Sucul de dovleac, bun pentru durerile de spate

1 2 jpg jpeg

Durerile ┼či inflama┼úiile pot fi ┼úinute sub control printr-o alimenta┼úie echilibrat─â, ├«n care s─â predomine legumele, fructele ┼či cerealele. Iat─â cinci alimente care nu ar trebui s─â lipseasc─â de pe masa reumaticilor.

Cartoful. Sucul de cartof ajut─â la eliminarea toxinelor ┼či reprezint─â un excelent remediu ├«mpotriva reumatismului. Se administreaz─â dou─â linguri┼úe de suc proasp─ât, ob┼úinut din cartofi cruzi, ├«nainte de mesele principale. Decoctul ob┼úinut din fierberea a 30 g de coaj─â de cartof, strecurat ┼či b─âut zilnic, e o surs─â de s─âruri minerale ┼či un foarte bun detoxifiant.

Dovleacul. Sucul proasp─ât extras din dovleac, amestecat cu o linguri┼ú─â de miere poate fi consumat zilnic pentru ameliorarea durerilor ┼či reducerea inflama┼úiilor reumatismale. Tratamentul trebuie s─â dureze cel pu┼úin trei luni.

┼óelina. Consumat─â crud─â sau sub form─â de extract din semin┼úe, ┼úelina are efect tonic asupra stomacului ┼či rinichilor ┼či ajut─â la detoxifierea organismului. Se administreaz─â 5-10 pic─âturi, ├«ntr-un pahar cu ap─â fierbinte, ├«nainte de mas─â.

L─âm├óia. Bogat─â ├«n vitamina C, l─âm├óia este un foarte bun antioxidant, are efect antiinflamator, ajut─â la detoxifierea organismului ┼či ac┼úioneaz─â ca un diuretic natural. Bolnavii de reumatism ar trebui s─â consume sucul a 2-3 l─âm├ói pe zi pentru ca tratamentul s─â aib─â rezultatele dorite.

Mâncaţi zilnic miez de nucă

Nucile. Bogate ├«n s─âruri de zinc, magneziu, sulf, fier, calciu ┼či vitaminele A, B ┼či E, nucile au o mare valoare energetic─â. Se recomand─â consumarea zilnic─â a miezului de la ┼čase nuci, care se mestec─â bine. Cataplasmele cu frunze de nuc, aplicate local, reduc durerile reumatice.