Sucul de cartofi noi protejează inima şi stomacul

1 2 jpg jpeg

Calmează arsurile solare

Cartofii noi au efecte deosebite pentru problemele pielii. Măştile cu cartofi au numerose beneficii, pentru că hidratează şi luminează pielea. În plus, calmează împotriva arsurilor solare şi reduc ridurile şi liniile de expresie.

Sursă de fibre

Consumul cartofilor noi, copţi fără grăsimi, constituie o sursă de fibre care oferă protecţie împotriva bolilor de inimă şi, mai mult, furnizează foarte puţine calorii.

Cartofii noi sunt o bogată sursă de vitamina C, de vitamina B6, de potasiu, de magneziu şi de fibre, susţin specialiştii.Eziţi să mănânci cartofi pentru că ai auzit că îngraşă? Nu e cazul să-ţi faci griji. Cartofii îngraşă doar dacă nu ştii cum să-i prepari.

Cartofii noi copţi sunt o mâncare gustoasă şi sănătoasă. Este important însă cu ce-i asociezi. Dacă îi consumi împreună cu alimente bogate în proteine (fasole verde, ton), acest lucru va încetini digerarea cartofilor şi le va scădea indicele glicemic.

Vindecă indigestia

Cea mai cunoscută proprietate a sucului de cartofi noi este aceea de calmare digestivă. Aciditatea stomacală, gazele şi digestia îngreunată sunt doar câteva dintre problemele care îşi găsesc rezolvare printr-o cană de suc de cartof în fiecare zi.