Sucul de ananas şi durerile din gât

1 2 jpg jpeg

Cunoscut tuturor ca fiind un fruct tropical, ananasul este sănătos, nutritiv şi totodată un remediu puternic mai ales împotriva tusei şi a răcelii în timpul iernii. Substanţe nutritive esenţiale, vitamine, minerale, enzime şi oligoelemente regăsite în compoziţia sa îl transformă în regele fructelor, fiind pe placul tuturor.

Este important în schimb să îl consumi în stare crudă pentru a beneficia de toate virtuţile sale, în compot sau în varianta deshidratată vine la pachet cu o cantitate mare de zaharuri ce nu sunt deloc prielnice sănătăţii tale.

Ananasul, efect curativ

1 2 jpg jpeg

Tocmai conţinutul de vitamine, în special vitamina C îl ajută să fie în topul alimentelor ce susţin buna funcţionare a organismului şi dobândirea unei imunităţi puternice.

Conţinutul de bromelină din membrana sa ajută la dizolvarea proteinelor greu de digerat, astfel că după o masă grea este recomandat să consumi o felie, două de ananas crud. În felul acesta constipaţia va deveni o amintire pentru tine.

Sucul de ananas ajută la curăţarea corespunzătoare a intestinelor, stimulând digestia, iar ceaiul din fruzele de ananas este ideal pentru serile răcoroase, când simţi că gâtul tău este uscat şi senzaţia de jenă la înghiţire îţi dă târcoale.

Află cum te poate ajuta ananasul să ai unghiile tari şi părul sănătos AICI

Ananasul tratează tusea

Beneficiile ananasului pentru sănătate sunt numeroase
 jpeg

Tusea, indiferent dacă este uscată sau este cauzată de pneumonie, prezenţa flegmei în gât cât şi durerea se vor ameliora rapid dacă alegi să consumi un pahar de suc proaspăt de ananas.

Acest remediu dacă îl combini cu o linguriţă de miere îl vei putea folosi inclusiv pentru a calma strănutul, în cazul de congestie sinusală cât şi în cazul infecţiilor pulmonare.

Studiile efectuate pe baza virtuţiilor terapeutice ale ananasului au scos la iveală faptul că sucul proaspăt de ananas este mult mai eficient decât un sirop de tuse, astfel că nu pierzi nimic dacă încerci să descoperi şi tu calităţile minunate ale ananasului.

Cum se prepară sucul de ananas

Pentru a-l transforma într-un veritabil panaceu ai nevoie de 250 ml de suc proaspăt de ananas,1 lingură de miere, o bucată de rădăcină de ghimbir de maxim 4-5 centimetri pe care trebuie să o razi în prealabil, sucul de la o jumătate de lămâie şi o jumătate de linguriţă de piper cayennne.

Amestecă bine toate ingredientele mai sus expuse şi în caz de tuse mai ales se recomandă să iei un sfert de ceaşcă mică de cafea de 2-3 ori pe parcursul unei zile. Seara vei observa diferenţa.

Vei dormi mult mai bine şi organismul tău se va regenara mai uşor.