Sucul de afine ajută memoria

1 2 jpg jpeg

Voluntarii pensionari care au participat la acest studiu şi-au îmbunătăţit cu 40% scorurile obţinute la diverse teste de memorie, după ce au consumat un pahar de suc de afine în fiecare zi, timp de 12 săptămâni.

Afinele, despre care experţii afirmă că au capacitatea de a stimula puterea de concentrare şi contribuie la prevenirea apariţiei unor afecţiuni cardiace şi a cancerului, ar putea constitui o metodă eficientă pentru menţinerea prospeţimii minţii.

Cercetătorii americani de la Universitatea din Cincinnati au atribuit această îmbunătăţire a memoriei unor compuşi prezenţi în fructele de afine, denumiţi antocianine.

Responsabili şi pentru culoarea închisă a fructelor de afine, aceşti compuşi sunt eficienţi şi în prevenirea unor boli, precum maladiile cardiace, cancerul, maladia Alzheimer şi diabetul.

Şi căpşunile sunt bune

Zmeura, căpşunile şi fructele arborelui de caco sunt şi ele bune pentru memorie deoarece sunt bogate în flavonoizi. Aceste substanţe menţin prospeţimea minţii, prin stimularea circulaţiei sângelui şi oxigenului la nivelul creierului.