Soluţii naturiste pentru lipsa poftei de mâncare

1 2 jpg jpeg

Lipsa apetitului poate fi cauzată de stres şi anxietate. De aceea, trebuie să elimini factorii stresanţi din viaţa ta, dar şi fumatul şi consumul de alcool.

Soluţii naturiste pentru lipsa poftei de mâncare: coada-şoricelului

Ceaiul de coada-şoricelului, câte două căni pe zi, îţi stimulează pofta de mâncare. Este recomandat şi persoanelor care suferă de anorexie.

Planta conţine flavonoide, tanin, betanină, dar şi uleiuri volatile. Se recomandă cure de o lună de zile. Tratamentele naturale pe baza acestei plante medicinale nu sunt recomandate copiilor, femeilor însărcinate şi nici celor care alăptează

Păpădia, un remediu eficient

Ştiai că păpădia este una dintre cele mai eficiente soluţii naturiste pentru lipsa poftei de mâncare? Este o sursă bogată de săruri minerale, vitamine şi flavonoizi.

Bea ceai obţinut din două linguriţe de plantă uscată, peste care torni o cană cu apă fierbinte. Laşi la infuzat 10 minute. Bei câte o cană cu ceai, înaintea meselor principale, timp de 30 de zile.

Soluţii naturiste pentru lipsa poftei de mâncare: legumele proaspete

Ţelina este bogată în vitaminele A, B şi C, magneziu, mangan, fier, cupru, sodiu, dar şi potasiu. Poţi prepara un suc proaspăt de ţelină, din două-trei rădăcini pe care le pui în blender, 3-4 minute. Se consumă proaspăt. Salata verde cu ceapă este, de asemenea, un stimulant al poftei de mâncare.

Mierea, recomandată copiilor

Dacă ai un copil mofturos la mâncare, îi poţi creşte apetitul cu ajutorul mierii. Mai exact, o linguriţă dimineaţa, pe stomacul gol. Poţi apela şi la o felie de portocală, căci şi citricele stimulează pofta de mâncare.