Soluţii naturale pentru renunţarea la fumat

1 2 jpg jpeg

O ţigară conţine peste 2.000 de substanţe chimice toxice pentru organism, care favorizează în timp la dezvoltarea multor afecţiuni.

Speciali┼čtii din cadrul Organiza┼úiei Mondiale a S─ân─ât─â┼úii au ve┼čti bune pentru cei care inten┼úioneaz─â s─â renun┼úe la viciu. Dac─â ai ├«n jur de 30 de ani, renun┼úarea la fumat ├«┼úi va aduce 10 ani de via┼ú─â ├«n plus.Cei care renun┼ú─â la 40 de ani mai c├ó┼čtig─â nou─â ani. ┼×i tot a┼ča. P├ón─â ┼či cei care au fost diagnostica┼úi cu afec┼úiuni cardiace au multe de c├ó┼čtigat de pe urma renun┼ú─ârii la ┼úig─âri: astfel, fo┼čtii fum─âtori care au suferit un infarct au un risc de dou─â ori mai mic de a mai face altul dec├ót cei care continu─â s─â fumeze.

Dacă nici acest lucru nu te convinge să renunţi la acest viciu, îţi prezentăm câteva soluţii naturale care să te ajute în lupta cu acest viciu!

Soluţii naturale pentru renunţarea la fumat - ginseng

Această plantă are capacitatea de a diminua din plăcerea obiceiului de a fuma. Consumat în mod regulat, ginsengul inhibă producţia de dopamină, acel neurotransmiţător responsabil pentru starea de bine, care se activează în contact cu nicotina conţinută de ţigări.

Dacă nici acest lucru nu te convinge să renunţi la acest viciu, îţi prezentăm câteva soluţii naturale care să te ajute în lupta cu acest viciu!

Soluţii naturale pentru renunţarea la fumat - valeriana

Valeriana este o plant─â cu efecte sedative, care are ├«ns─â capacitatea de a diminua stresul ┼či anxietatea provocate de renun┼úatul la fumat.

Astfel, consumul a 2-3 ce┼čti de infuzie de valerian─â zilnic pot ┼úine sub control dorin┼úa de a fuma. Cel mai bine este s─â le consumi seara, ├«nainte de somn.

Solu┼úii naturale pentru renun┼úarea la fumat - cui┼čoare

Cui┼čoarele sunt condimente extrem de s─ân─âtoase ┼či inhib─â pofta de fumat. Tocmai de aceea, se recomand─â ca imediat dup─â fumat s─â se ┼úin─â ├«n gur─â c├óteva cui┼čoare timp de dou─â ore.

Soluţii naturale pentru renunţarea la fumat - piperul Cayenne

Piperul Cayenne este extrem de eficient ├«n dezintoxicarea organismului de substan┼úele nocive din ┼úigar─â. ├Än plus, includerea acestui condiment ├«n alimenta┼úie diminueaz─â pofta de a fuma ┼či stimuleaz─â cur─â┼úarea pl─âm├ónilor.