Soluţii naturale împotriva căderii părului. Video

1 2 jpg jpeg

Fii blândă cu părul ud

Evită să-ţi freci părul în ideea de a îndepărta cât mai mult din apa rămasă după ce l-ai spălat. Nu este indicată nici pieptănarea acestuia atunci când este încă ud. Părul este mult mai sensibil şi predispus ruperii în acest moment, deci dacă nu vrei să te trezeşti cu peria plină de fire rupte, ai grijă. Masează-ţi scalpul

Această operaţiune stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului şi favorizează, de asemenea, creşterea părului. Pentru rezultate optime îţi poţi masa scalpul cu un ulei călduţ, urmat de înfăşurarea capului într-un prosop, pentru a menţine căldura la nivelul pielii.

Coafura este acea etapă care îţi defineşte stilul şi te face remarcată. Tocmai de aceea, obişnuieşti să-ţi aranjezi părul şi, de cele mai multe ori, asta implică şi căldura dată de uscătorul de păr, de placa de îndreptat sau de ondulator.

Este bine să investeşti într-un produs de protecţie termică, pe care să-l aplici pe părul umed, înainte de a începe coafarea. Căldura tinde să usuce exagerat de mult foliculii firului capilari şi astfel ajungi să ai părul casant, predispus ruperii şi căderii excesive.

Excesul termic dăunează firelor de păr. Foloseşte întotdeauna apă călâie sau cât de rece suporţi. Faptul că ieşi din duş cu părul „în toate direcţiile” şi aproape încreţit, sunt primele semne că apa a fost prea fierbinte.

Ai grijă data viitoare. În plus, pentru motivare, află că apa mai rece îţi garantează şi un păr strălucitor şi nu tern, aşa cum te-ai obişnuit până acum.

Alimentele procesate nu sunt sănătoase şi pot provoca boli şi o creştere a nivelului de toxine din organism ceea ce se traduce şi prin păr casant Pentru a le putea elimina, este nevoie să bei multă apă.

Consumă cel puţin 8 pahare de apă pe zi şi mănâncă în mod regulat şi fructe zemoase şi legume proaspete. Toate acestea îţi vor garanta un păr sănătos, prin vitaminele şi elementele esenţiale furnizate.

Soluţii naturale împotriva căderii părului cu aloe vera

Conţine enzime care favorizează creşterea sănătoasă a părului. De asemenea, proprietăţile sale alcaline ajută scalpul prin echilibrarea pH-ului. Poţi încerca aloe vera gel sau suc, pe cale internă (o lingură pe zi, pe stomacul gol) sau externă.

Administrată intern, aloe vera reduce mâncărimile, roşeaţa, va da luciu părului şi tratează mătreaţa. Utilizare: aplică gel de aloe vera pe scalp şi lasă-l să acţioneze câteva ore înainte să clăteşti. Repetă de 3-4 ori pe săptămână.

Soluţii naturale împotriva căderii părului cu suc de ceapă

Acesta previne căderea părului, datorită conţinutului ridicat de sulf, mineral ce îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, regenerează foliculii de păr şi reduce inflamaţiile. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, sucul de ceapă ucide microbii şi paraziţii, tratând posibilele infecţii ale scalpului, care favorizează pierderea părului.

Utilizare: ai nevoie de sucul de la o ceapă dată pe răzătoare şi strecurată. Aplică sucul direct pe scalp şi lasă-l aproximativ 30 de minute. Spală şi apoi şamponează ca de obicei. Repetă remediul de 2-3 ori pe săptămână, până când observi îmbunătăţiri.

Soluţii naturale împotriva căderii părului cu ouă

Sunt o altă sursă bogată de sulf şi conţin, de asemenea, numeroase proteine şi multe alte minerale (iod, fosfor, fier şi zinc), ideale în regenerarea părului, mai ales dacă le combini şi cu ulei de măsline.

Utilizare: ia albuşul unui ou şi amestecă-l cu o linguriţă de ulei de măsline. Amestecă bine, pentru a obţine o consistenţă păstoasă, şi aplică masca pe scalp. Stai 15 - 20 de minute şi apoi clăteşte cu apă cât mai rece, după care aplici şamponul obişnuit.

• Fier. Anemia poate fi cauza pentru care-ţi cade părul. În urma unor teste de sânge, medicul de familie îţi va putea recomanda astfel de suplimente. În rest, îţi poţi obţine din hrană cantitatea optimă de fier, alimentele indicate fiind ficatul, cerealele integrale şi spanacul.

• Zinc şi biotină. Aceste substanţe ajută la regenerarea părului. Sunt recomandate mai ales persoanelor cu tulburări metabolice, care duc la fragilizarea părului şi a unghiilor.