Soluţii naturale contra respiraţiei urât mirositoare

1 2 jpg jpeg

Mănâncă fructe proaspete

Şi când urmezi un tratament medicamentos poate apărea halena, din cauza uscării gurii. În această situaţie, este recomandat să mânânci fructe care stimulează producţia de salivă, precum citricele, dar şi merele şi perele. Şi fructele proaspete, consumate în fiecare zi, după ce ai luat masa, ajută la curăţarea danturii, mai ales că nu ai tot timpul posibilitatea să te speli pe dinţi: când iei masa în oraş sau când eşti la serviciu.

Apă de gură din uleiuri esenţiale

O altă soluţie naturală eficientă este apa de gură, pe care o poţi prepara din amestecul de uleiuri esenţiale, cu apă şi puţin alcool. Astfel, vei obţine o apă de gură natural, pe care o poţi folosi în fiecare zi. La prepararea apei de gură poţi folosi 10 picături de ulei esenţial de eucalipt, 10 picături de ulei esenţial de portocale, 50 ml de apă şi o linguriţă de alcool. Amesteci bine şi pui lichidul într-o sticluţă. Îţi clăteşti gura ori de câte ori simţi nevoia.

Infuzia de salvie te scapă de afecţiunile gingivale

Afecţiunile gingiei se numără printre cauzele apariţiei mirosuluui neplăcut al gurii. Acestea pot fi ameliorate cu ajutorul infuziei de salvie, plantă cu proprietăţi antibacteriene şi astringente. Prepari infuzia din 2 linguriţe de plantă mărunţită, peste care torni 200 ml de apă fierbinte. Laşi să se răcească şi te clăteşti cu infuzia obţinută de 4-5 ori pe zi.

Legumele curăţă cavitatea bucală

Consumă cât mai des legume precum fasolea, lintele, varza, soia, pentru că au un conţinut ridicat de fibre. Acestea sunt recunoscute pentru că ajută tranzitul intestinal, reglează aciditatea de la nivelul cavităţii bucale şi stimulează secreţia salivară. Astfel, nu se mai formează un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor, responsabile pentru mirosul urât al respiraţiei.

Propolisul are efect antibacterian

În peste 90% din cazuri, mirosul neplăcut al gurii este cauzat de bacterii, care se înmulţesc necontrolat. Pentru a opri acest lucru, utiliează şi propolisul. Ţine în gură o bucată mică de propolis, până se dizolvă. Poţi apela şi la apa de gură cu propolis, de mare ajutor în menţinerea igienei orale. Peste 3 linguri de tinctură torni un pahar cu apă rece şi amesteci bine. Îţi clăteşti gura de 4-5 ori pe zi, mai ales după mese.

Menta, pentru o respiraţie proaspătă

Ştiai că, dacă mesteci 2-3 frunze de mentă proaspete la câteva minute după ce ai luat masa, mai ales dacă ai consumat mâncăruri pe bază de ceapă sau usturoi, sunt ideale contra respiraţiei urât mirositoare. Dacă nu te împaci cu menta proaspătă, apelează la ceaiul obţinut din această plantă. Peste câteva frunze uscate de mentă torni 250 ml cu apă. Îţi clăteşti gura de câteva ori pe zi, ca să îţi asiguri o respiraţie proaspătă.

Sfatul Click!Sănătate: Mestecă 2-3 frunze de pătrunjel proaspăt, de fiecare dată după ce mănânci, acest remediu având proprietăţi antibacteriene.