Soluţii naturale contra durerilor dentare

1 2 jpg jpeg

1. Cuişoarele

Cuişoarele sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai bune remedii contra durerilor de dinţi. Conţin eugenol, substanţă care luptă împotriva bacteriilor, deoarece reduce sensibilitatea dinţilor şi calmează durerea. Se aplică direct pe dintele dureros. Poţi apela şi la uleiul esenţial de cuişoare, aplicat pe un beţişor de ureche, pe care îl pui apoi pe dintele dureros.

2. Ghimbirul

Ghimbirul, originar din India, este cunoscut pentru efectele sale afrodisiace. Este un bun tonic, indicat în caz de oboseală, facilitează digestia grăsimilor şi stimulează tranzitul intestinal.

Proprietăţile sale nu se opresc aici. Ghimbirul poate atenua durerea dentară, pur şi simplu, prin amestecarea pulberii cu apă. Actionând ca o aspirină, ghimbirul este un analgezic activ. 3. Podbalul

Dacă durerea apare în urma unei extracţii, spală câteva frunze de podbal, aplică-le pe zona inflamată, iar durerea se va diminua.

Frunzele de pătrunjel proaspăt zdrobite şi puse pe gingie în zona dureroasă au efect calmant. La fel şi esenţa de vanilie. Înmoaie un tifon în această esenţă şi aplică-l pe dintele dureros.

5. Usturoiul

De ajutor pot fi şi câţiva căţei de usturoi zdrobiţi, pe care-i pui într-un tifon şi aplici pe zona dureroasă, în cazul unei infecţii dentare.