Soluţii naturale contra crampelor musculare

1 2 jpg jpeg

Crampele apar în special sportivi sau femeile care urmează o dietă bogată în proteine ​în mod repetat. Dar ele pot să apară la toată lumea. Atunci când crampele apar în mod regulat în timpul nopţii, fără să fi făcut efort zilnic, ele pot fi legate de insuficienţa venoasă .

Foloseşte cremă cu arnică

Pentru calmarea crampelor poţi să foloseşti leacuri pe bază de arnică, pentru că planta are efect de relaxare musculară. În 50 ml de ulei de arnică adaugi câteva picături de ulei esenţial de busuioc , rozmarin şi portocale, amesteci bine, apoi te masezi pe zona afectată. Masajul cu ulei esenţial de ghimbir şi acesta de ajutor, pentru că stimulează circulaţia sangvină.

Un plus de potasiu

Pentru prevenirea crampelor şi a cârceilor este important să nu ai carenţe de potasiu şi de magneziu. O reţetă delicioasă este aceasta: amestecă 150 g brânză de vaci cu 1 caisă şi 50 g de cireşe. Este un desert bogat în substanţe nutritive.

Ceaiul de ghimbir este şi el util pentru calmarea durerilor, datorită proprietăţilor antiinflamatoare. Bea 2-3 căni pe zi, timp de o săptămână.

Şi oţetul de mere conţine potasiu. Poţi să bei un amestec pe care-l obţii din 2 linguriţe de oţet şi o linguriţă de miere la un pahar cu apă.

Seara, poţi bea infuzie de creţuşcă. Amestecă părţi egale de mesteacăn, creţuşcă, păpădie şi flori de muşeţel.

Argila, de ajutor

O cataplasmă de argilă este utilă împotriva crampelor musculare nocturne. Adaugă o lingură de argilă, puţină apă şi 10 picături de ulei eseţial de rozmarin, amestecă bine şi aplică pe locul afectat. Un alt sfat de care să ţii cont: alege alimente alcalinizante, fructe şi legume, fructe uscate, cartofi şi quinoa.