Solu┼úii naturale care u┼čureaz─â respira┼úia

2 jpg jpeg

Uleiul de eucalipt Remediu cu ac┼úiune decongestionant─â, uleiul de eucalipt este eficient ┼či pentru fluidificarea secre┼úiilor, gra┼úie compusului eucaliptol. Pentru u┼čurarea respira┼úiei, se pun c├óteva pic─âturi pe o batist─â, care se ┼úine aproape de cap, ├«n timpul somnului. De asemenea, se pot pune 2-3 pic─âturi din acest ulei ├«ntr-un vas cu ap─â fierbinte ┼či se fac inhala┼úii. Ghimbirul Cunoscut pentru beneficiile pe care le are ├«n caz de probleme respiratorii, ghimbirul are ac┼úiune antiseptic─â, antibacterian─â ┼či antiinflamatoare.

Ghimbirul este un expectorant natural, gr─âbe┼čte eliminarea mucusului ┼či elibereaz─â c─âile respiratorii. Se ┼úine o cur─â de 15 zile, timp ├«n care se consum─â o can─â cu suc de morcovi ┼či de ghimbir, ├«n cantit─â┼úi egale (r─âd─âcinile se rad, dup─â care se stoarce sucul).

Gra┼úie ac┼úiunii expectorante, emoliente ┼či antiseptice, p─âtlagina este o plant─â pe care astmaticii pot conta. Este recomandat ceaiul ÔÇô 1 linguri┼ú─â de plant─â la o can─â cu ap─â fiart─â. Se las─â 10 minute la infuzat; se consum─â 2 c─âni pe zi.

Un alt remediu care aduce alinare bolnavilor de astm este isopul, renumit pentru calit─â┼úile antiseptice pulmonare. ├Än plus, planta este ┼či un vasodilatator arterial, fiind util─â ├«n hipertensiune. Astmaticii pot bea zilnic c├óte 2 c─âni cu infuzie de isop, preparat─â din 1-2 linguri┼úe de plant─â la o can─â cu ap─â fierbinte.

Plant─â valorificat─â din punct de vedere culinar, feniculul are ┼či numeroase indica┼úii medicinale. Este util ├«n diverse probleme digestive (balonare, colici), precum ┼či ├«n tusea astmatic─â, gra┼úie ac┼úiunii expectorante ┼či antispastice bronhice.

Se poate administra sub form─â de pulbere, ob┼úinut─â prin m─âcinarea plantei uscate cu r├ó┼čni┼úa electric─â (se ia de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu ap─â, dup─â ce se ┼úine sub limb─â 10 minute) sau infuzie (2 linguri┼úe de plant─â la 250 ml de ap─â clocotit─â, l─âsat─â la infuzat 10 minute).

Plant─â bogat─â ├«n mucilagii, tanin, rezine ┼či ulei volatil, ungura┼čul calmeaz─â spasmele bronhice ┼či are efect expectorant. ├Än astm, se pot consuma 2 c─âni cu infuzie de ungura┼č pe zi.

Remediul se prepar─â dintr-o lingur─â de plant─â la o can─â cu ap─â fierbinte. Infuzia se poate prepara ┼či din 2 linguri de plant─â la o can─â cu ap─â, ├«ns─â ├«n acest caz se iau doar 3 linguri de ceai pe zi.

Aceast─â plant─â ajut─â la fluidificarea secre┼úiilor bronhice, fiind un bun experctorant. Se prepar─â un remediu dintr-o linguri┼ú─â de plant─â la o can─â cu ap─â; se fierbe 10 minute, dup─â care se iau 3 linguri, de 3 ori pe zi. Leacul este, de asemenea, benefic ├«n bron┼čit─â ┼či tuse convulsiv─â.

Cofeina, compusul cu ac┼úiune stimulant─â din cafea, aduce beneficii astmaticilor. Are efect bronhodilatator, ac┼úion├ónd asem─ân─âtor teofilinei, substan┼ú─â care ajut─â la relaxarea bronhiilor, u┼čur├ónd respira┼úia.

├Än episoadele de crize astmatice, se poate consuma o cafea tare, f─âr─â a dep─â┼či ├«ns─â 3 ce┼čti pe zi. Tot ├«n perioada de exacerbare a simptomelor, se poate consuma o can─â cu ap─â cald─â, ├«n care s-a ad─âugat un c─â┼úel de usturoi pisat.

Desensibilizarea prin remedii homeopate este o solu┼úie de tratament alternativ pentru cei cu astm bron┼čic alergic. ÔÇ×Prin aceast─â metod─â se face tot imunoterpie specific─â, cu efecte imunomodulatoare. Dup─â experien┼úa mea, are o eficien┼ú─â mare put├ónd chiar s─â duc─â la negativarea testelor alergice, adic─â la dispari┼úia alergiei. Un alt avantaj major ├«l reprezint─â faptul c─â nu ac┼úioneaz─â doar asupra unui alergen, deci nu conteaz─â dac─â pacientul are 1-2 sau mai multe alergii, tratamentul av├ónd efect asupra tuturor alergenilor. Pentru a se putea indica o asemenea imunoterapie specific─â homeopat─â, trebuie f─âcut─â o analiz─â special─â, care stabile┼čte compatibilitatea pacientului cu anumite remedii specifice. Cu alte cuvinte, are o ├«nalt─â specificitate, depinz├ónd strict de fiecare pacient ├«n parteÔÇť, explic─â medicul Rare┼č Simu.

ÔÇó Este bine ca astmaticii s─â evite excesul de gr─âsimi animale, sm├ónt├ón─â, unt, ├«ntruc├ót stimuleaz─â procesul inflamator, agrav├ónd simtomele bolii.

ÔÇó Alimenta┼úia bolnavilor de astm trebuie s─â includ─â acizi gra┼či Omega-3 (somon, macrou, migdalem nuci), pentru c─â au efect antiinflamator. Sunt indicate ┼či produsele cu efect alcalin (legume verzi, cereale integrale) ┼či cele bogate ├«n vitaminele A (ulei de pe┼čte, ficat de vit─â, g─âlbenu┼č), C (citrice, p─âtrunjel, coac─âze) ┼či E (ulei de floarea-soarelui, migdale).

Salinoterapia sau inhalarea aerosolilor salini ├«mbun─ât─â┼úe┼čte starea persoanelor diagnosticate cu astm bron┼čic, fiind, de asemenea, indicat─â ┼či ├«n BPOC (bronhopneumopatie obstructiv─â cronic─â), sinuzit─â, rinit─â, alergii, laringit─â, amigdalit─â.

Aerosolii salini sunt microparticule care se depun, prin inhalare, pe c─âile respiratorii superioare, contribuind la fluidizarea secre┼úiilor bron┼čice, u┼čur├ónd respira┼úia ┼či elimin├ónd toxinele.

Curele cu aerosoli salini au efect antiinflamator, bronhodilatator ┼či de calmare a tusei ┼či este indicat s─â se efectueze sub supraveghere medical─â. Mersul la salin─â nu ├«nlocuie┼čte tratamentul recomandat de medic.

Pentru ca salinoterapia s─â aib─â efectele dorite, se recomand─â 15 ┼čedin┼úele zilnic de c├óte 50 de minute, fiind nevoie ca asceste cure s─â se repete de de 2 ori pe an. Salinoterapia nu este indicat─â persoanelor cu tuberculoz─â sau cu cancer pulmonar.

Metoda Buteyko ia în calcul premisa că astmaticii, în timpul crizelor, hiperventilează. Astfel, ei prezintă fenomenul numit hipocapnie, adică nivelul dioxidului de carbon din sânge scade foarte mult. Scăderea aceasta poate provoca tahicardie, contracţii ale musculaturii netede, excitabilitatea sistemului nervos central, histamină în exces.

Prin metoda Buteyko ├«i ├«nv─â┼ú─âm pe pacien┼úi s─â respire mai rar, evit├ónd astfel hiperventila┼úia. C├óteva din avantajele observate de-a lungul timpului la pacien┼úii no┼čtri sunt: reducerea sim┼úitoare a num─ârului ┼či severit─â┼úii crizelor de astm bron┼čic; ├«mbun─ât─â┼úirea considerabil─â a ventila┼úiei pulmonare.

Metoda poate fi aplicată cu rezultate extraordinare pacienţilor cu vârste fragede, exerciţiile de respiraţie putând fi începute de la 3 ani. Metoda este deosebit de eficientă în perioadele acute ale astmului.