Soluţii la-ndemână pentru o minte brici

1 2 jpg jpeg

Ginkgo biloba are proprietăţi antioxidante, protejează venele şi arterele şi creşte rezistenţa la oboseală. Se face o cură de minimum 3 luni, o capsulă zilnic. Dacă în primele zile de tratament apar dureri de cap înseamnă că planta îşi face efectul. Tratamentul cu extract de ginkgo biloba nu este recomandat persoanelor care iau anticoagulante.

Aloe vera conţine toate vitaminele necesare organismului şi poate fi considerată un panaceu. O găseşti în farmacii sub diverse forme: extract, pudră sau tinctură. Pudra nu mai păstrează toate proprietăţile, dar este preferată de cei care nu suportă gustul amărui al sucului de aloe.

este un excelent tonic cerebral şi acţionează eficient în congestia cerebrală. Bea câte o cană de infuzie (o linguriţă de pulbere de pelin la o cană cu apă fiartă)

înaintea meselor principale. Pelinul nu este recomandat femeilor însărcinate.

Ginsengul, foarte bogat în vitamine şi minerale, este un remediu în stările de oboseală şi creşte puterea de concentrare. Ia o capsulă de trei ori pe zi. Şi tinctura este eficientă. Adulţii ar trebui să ia 30 de picături de trei ori pe zi, iar copiii, 15 picături de trei ori pe zi.