Slăbeşte cu dovlecel

1 2 jpg jpeg

Dovlecelul mai conţine importante substanţe nutritive precum fosfor, cupru, magneziu, acid folic, zinc, fier calciu, vitaminele A şi K.

Iată câteva câteva dintre beneficiile dovlecelului:

E un ingredient nelipsit din salate, supe dar şi din prăjituri. Fie că se consumă copt pe grătar sau prăjit, dovlecelul se poate servi cu sosuri de usturoi şi mentă.

Conţine vitaminele E şi A şi acizi graşi omega-3 care stimulează absorbţia de grăsimi solubile. Mai conţine anti-oxidanţi şi ajută la reconstrucţia eficientă a celulelor cerebrale. În plus, conţinutul ridicat de carotenoizi (luteină) face din dovlecei un remediu perfect pe bază de plante pentru probleme de vedere. Are excelente proprietăţi anti-îmbătrânire, poate îmbunătăţi memoria şi reduce procesele infecţioase.

Conţine acid folic, reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge şi de atac de cord. Cercetările au demonstrat eficacitatea dovlecelului pentru îmbunătăţirea metabolismului, prevenirea cancerului pulmonar şi reducerea simptomelor în boli precum hiperplazia benignă de prostată.

Reduce procesele inflamatoare din organism.

Conţine vitamina C şi luteină, care susţin sănătatea ochilor şi ajută la tratamentul astmului. În plus, vitamina C ajută la prevenirea scorbutului.

E foarte bun în regimurile de slăbire, căci conţine 20 de calorii la 100 grame.