Siropul de hrean vindecă durerile de gât

1 2 jpg jpeg

La fel ca şi în cazul altor boli respiratorii acute, tratamentul antitusiv cu plante este diferenţiat. În timp ce tusea uscată trebuie calmată, tusea umedă, dimpotrivă, trebuie stimulată, pentru eliminarea produselor patologice.

În cazul

, se recomandă plante cu substanţe active de tipul codeine, iar apoi când devine cu secreţii abundente, plante medicinale care conţin saponozide şi uleiuri esenţiale. Cele mai bune tratamente naturiste sunt infuziile sau decocturile, care se beau calde, nu fierbinţi, şi îndulcite cu miere.

În caz de tuse neproductivă, foarte eficient este siropul de ceapă, deoarece favorizează expectoraţia. Siropul de ceapă are acelaşi efect ca şi decoctul, dar conţinutul de miere îl face mai plăcut la gust şi poate fi administrat cu uşurinţă şi copiilor.

La 250 ml de apă fiartă se adaugă 2-3 linguriţe de miere, se fierbe 10 minute, se adaugă ceapa, se mai lasă la fiert alte 10 minute. Zilnic se administrează 3 linguriţe din acest sirop.

Dacă te confrunţi cu tuse uscată, iritativă, neproductivă, sunt indicate plante cu efect calmant, sedativ, emolient, antispastic şi antibiotic. Una dintre aceste plante este şi pătlagina, pe care o poţi administra sub formă de sirop. Acesta grăbeşte eliminarea secreţiilor bronşice, calmând accesele de tuse.

Ai nevoie de frunze proaspete de pătlagină şi miere. Frunzele se pun într-un vas şi se amestecă cu miere (în cantităţi egale), apoi se lasă patru ore la macerat într-un loc călduros. Doza recomandată este de 2-3 linguriţe pe zi atât în cazul adulţilor, cât şi al copiilor, cu 30 de minute înainte de masă.

Pentru calamarea tusei se recomandă rădăcina de hrean rasă pe răzătoare. Pentru ca efectul să fie şi mai bun aceasta trebuie amestecată cu miere. Cantităţile de hrean şi miere de albine trebuie să fie în proporţie de 1:1, iar dacă simptomele sunt acute (în cazul unei tuse puternice şi dureroase) este bine să se ia câte o linguriţă din acest preparat de 3-4 ori pe zi.

Pulpa de hrean sub formă de cataplasme în zona pieptului ajută în tratamentul afecţiunilor pulmonare. Sucul de hrean vindecă durerile de gât.

Dacă tusea durează mai mult de o săptămână, este recomandat să consulţi medicul.