Sinuzita - 5 tratamente naturiste care au efect garantat

1 2 jpg jpeg

Printre remediile naturiste oferite de diete-sanatoase.ro ce ameliorează simptomele sau le tratează regăsim:

1. Seminţele de grapefruit

Se macină aceste seminţe, se lasă la uscat pentru a deveni o pulbere fină. Se administrează în amestec cu apa, ca un spray nazal, pentru a elimina mucusul şi a preveni contaminarea în acea porţiune a corpului cu bacterii.

Toate alimentele ce conţin vitamina C, în special citricele (portocalele, grapefruitul, mandarinele, clementinele, lămâile, lime etc.) ajută la rezistenţa împotriva infecţiilor şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate.

2. Rădăcinile de turmeric/ginger

Rădăcinile de ginger conţin curcumină, ce este un antiinflamator natural, chiar un antioxidant. În amestec cu rădăcinile de turmeric, preparate sub formă de ceai, această combinaţie ne ajută în înlăturarea mucusului şi în atenuarea durerilor sinusurilor.

3. Oţetul de mere ajută la eliminarea mucusului şi a durerii sinusurilor. Mai apoi va lupta împotriva infecţiilor din organismul tău.

4. Uleiul de oregano - doar câteva picături adăugate într-un pahar cu suc sau o cană cu ceai vor avea un impact foarte mare asupra sănătăţii dumneavoastră deoarece acest ulei prezintă însuşiri antibiotice, antifungice, antivirale. Folosit la exteriorul corpului acesta intensifică culoarea părului, o face mai strălucitoare, acţionează asupra mătreţii şi a ciupercilor de la nivelul scalpului.

5. Usturoiul are efect antibacterian. Se poate zdrobi un căţel de usturoi cu 4 linguriţe de apă, iar cu ajutorul unei pipete se adaugă în fiecare nară câte 10 picături din această combinaţie.

Durerile sinuzitei pot fi tratate prin acţionarea compreselor cu sare. Într-un săculeţ de bumbac se adaugă sare, ce se încălzeşte la cuptor. Mai apoi se pune această compresă pe frunte până se răceşte, repetând acest proces de câteva ori până vedeţi că durerile trec.

E indicat ca pe durata prezenţei acestei boli să fiţi bine hidratată, de aceea consumaţi multă apă, sucuri dar fără adaos de zahăr şi ceai. Aceste lichide te vor ajuta să elimini mucusul. Consumul de alcool, cafea, produse ce au zahăr, chiar şi ţigările te vor deshidrata ducând la îngroşarea mucusului.

Inhalarea de aburi e benefică în tratarea sinuzitei, cum ar fi acoperirea capului cu un prosop şi statul deasupra apei ce prezintă diverse uleiuri (de eucalipt sau de mentă) pentru a inhala aburii. Aerul foarte rece şi uscat trebuie evitat, tocmai de aceea puteţi să puneţi în camera în care staţi un pic de apă într-un bol.

Astfel apa va începe să se evapore, iar aerul va fi mai umed. Şi inhalarea cu sare e indicată, în 2 litri de apă clocotită adăugaţi 4 linguri cu sare, mai apoi după dizolvarea acesteia se fac inhalări ale acestui amestec timp de 10 minute.

Mucusul în exces poate fi îndepărat prin consumul de alimente picante (ardei iute, hrean) împreună cu oţet de mere şi suc de lămâie.

Un alt tratament ce combate infecţiile bacteriene este lichidul ce trebuie consumat de 4 ori pe zi timp de 2 săptămâni, compus din 3-5 picături din amestecul de ulei esenţial de mentă şi de busuioc.