Sfaturile bunicii pentru a sc─âpa de b─ât─âturi

1 2 jpg jpeg

B─ât─âturile se pot forma pe c─âlc├ói sau ├«n alt─â regiune a piciorului ┼či pot atinge dimensiuni de aproape doi centimetri. Unele persoane apeleaz─â la chirurg pentru a rezolva problema b─ât─âturilor, f─âr─â s─â ┼čtie c─â exist─â remedii naturiste pentru tratarea acestei nepl─âceri.

Pe l├óng─â faptul c─â sunt ieftine, sfaturile bunicii sunt la-ndem├óna oricui ┼či te scap─â de b─ât─âturi, dac─â sunt aplicate cu perseveren┼ú─â!

Sfaturile bunicii pentru a sc─âpa de b─ât─âturi - pile┼čte

Dac─â b─ât─âturile sunt dureroase ┼či v─â produc irita┼úie, apela┼úi la piatra ponce, astfel ├«nc├ót b─ât─âtura s─â nu mai exercite presiune pe nervi. Imediat dup─â o baie cald─â, c├ónd pielea se ├«nmoaie, pile┼čte locul afectat cu o piatr─â ponce pentru a ├«ndep─ârta celulele moarte.

Aten┼úie, ├«ns─â! Nu ├«ncerca┼úi s─â elimina┼úi ├«ntreaga b─ât─âtur─â ├«ntr-o singur─â ┼čedin┼ú─â, pentru a nu r─âni locul. Pile┼čte pu┼úin c├óte pu┼úin ├«n fiecare zi. Dac─â b─ât─âtura este foarte groas─â ┼či dur─â, procedura poate dura c├óteva s─âpt─âm├óni pentru a da rezultate.

Sfaturile bunicii pentru a scăpa de bătături - înmoaie

Dac─â nu v─â sur├óde ideea de mai sus, pute┼úi opta pentru ├«nmuierea b─ât─âturilor. Pentru cele localizate la degetele de la picioare, aplica┼úi ulei de m─âsline ┼či acoperi┼úi cu un plasture, l─âs├óndu-l s─â ac┼úioneze peste noapte.

Totodată, pentru a evita mărirea bătăturii, uilizaţi plasturi care se găsesc în orice farmacie, nu înainte de a masa locul cu ulei de ricin.

Sfaturile bunicii pentru a sc─âpa de b─ât─âturi - aspirin─â

Un alt remediu este banala aspirin─â. Zdrobi┼úi 5 comprimate ┼či amesteca┼úi-le cu jum─âtate de linguri┼ú─â de suc de l─âm├óie ┼či jum─âtate de linguri┼ú─â de ap─â.

Aplica┼úi pasta pe b─ât─âtur─â, acoperi┼úi cu o folie de plastic ┼či un prosop ├«nc─âlzit timp de 10 minute. Apoi, se freac─â bl├ónd pielea moart─â cu o piatr─â ponce (acest tratament nu este recomandat persoanelor alergice la aspirin─â).

Sfaturile bunicii pentru a sc─âpa de b─ât─âturi - bicarbonat de sodiu

├Änmuia┼úi-v─â picioarele, mai multe seri la r├ónd, ├«n apa c─âldu┼ú─â ├«n care a┼úi dizolvat trei linguri de bicarbonat de sodiu, timp de 15 minute. Acesta ├«nmoaie pielea ├«nt─ârit─â ┼či o ├«ndep─ârteaz─â. Ulterior, se maseaz─â b─ât─âturile cu vitamina A uleioas─â.

Sfaturile bunicii pentru a scăpa de bătături - oţet

Se aplic─â pe zona afectat─â comprese cu o┼úet ┼či se men┼úine pe locul afectat peste noapte. Diminea┼úa, se freac─â zona cu o piatr─â ponce.

Sfaturile bunicii pentru a scăpa de bătături - lămâie

Se taie o felie groas─â de l─âm├óie, se cur─â┼ú─â de coaj─â ┼či se leag─â str├óns pe b─ât─âtur─â cu ajutorul unui tifon curat. Se p─âstreaz─â a┼ča pe timpul nop┼úii. Repeta┼úi procedeul c├óteva zile la r├ónd p├ón─â ce b─ât─âtura se va desprinde, cel mai probabil ├«n timp ce v─â sp─âla┼úi picioarele.

Sfaturile bunicii pentru a sc─âpa de b─ât─âturi - usturoi

Se piseaz─â o c─âp─â┼ú├ón─â de usturoi, iar pasta format─â se aplic─â pe locul v─ât─âmat. Se repet─â opera┼úiunea c├óteva seri la r├ónd, p├ón─â c├ónd b─ât─âtura se ├«nmoaie ┼či dispare.

Sfaturile bunicii pentru a sc─âpa de b─ât─âturi - ceap─â

Se cur─â┼ú─â ceapa ┼či se p─âstreaz─â partea c─ârnoas─â, care se bag─â la copt ├«n cuptor. Se scoate ceapa ┼či se las─â ├«n o┼úet c├óteva minute, dup─â care se aplic─â pe b─ât─âtur─â ┼či se leag─â cu un tifon curat. Executa┼úi procedeul seara, ├«nainte de culcare, ┼či l─âsa┼úi s─â ac┼úioneze p├ón─â diminea┼úa.

Sfaturile bunicii pentru a sc─âpa de b─ât─âturi - p─âducel

Se pun la infuzat flori ┼či fructe m─ârun┼úite de p─âducel timp de 10 minute. Se strecoar─â amestecul ┼či se las─â la r─âcit, apoi se ├«nmoaie c├óteva comprese ├«n decoct, apoi se aplic─â zilnic pe zonele afectate de b─ât─âturi.

Sfaturile bunicii pentru a sc─âpa de b─ât─âturi - propolis

Extrem de eficient ├«n tratarea b─ât─âturilor, propolisul nu trebuie s─â fie sub nici o form─â mai vechi de un an. Se ia o bucat─â de propolis ┼či se pune ├«n ap─â c─âldu┼ú─â p├ón─â ce acesta devine maleabil, dup─â care se aplic─â direct pe zona afectat─â.

Se lipe┼čte cu leucoplast ┼či se p─âstreaz─â pe b─ât─âtur─â timp de trei-patru zile. Dup─â c├óteva aplic─âri, b─ât─âtura se desprinde singur─â.