Sfaturi utile pentru ameliorarea crampelor menstruale

1 2 jpg jpeg

O baie caldă

Căldura îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi ajută muşchii din zona pelvină să se relaxeze, de aceea o baie caldă va ajuta la calmarea durerilor. Poţi, de asemenea, să pui o sticlă cu apă caldă atât pe abdomen cât şi în partea de jos a spatelui.

Ceai de ghimbir

Unele dintre cele mai rapide remedii care ,,alungă" durerile menstruale sunt ceaiul de ghimbir, de iasomie sau muşeţel. Aceste infuzii au proprietăţi calmante şi reduc rapid inflamaţiile. Tot datorită proprietăţilor antiinflamatoare, poţi adăuga în aceste ceaiuri şi puţină scorţişoară.

Unele băuturi pot favoriza apariţia crampelor musculare. Astfel, în aceste perioade, evită băuturile cu un conţinut mare de cofeină.

O cură de vitamine

Cu câteva zile înainte de menstruaţie poţi lua suplimente cu vitamina D, B, C şi E, precum şi calciu şi zinc. Faptul că vitamina D are efecte benefice a fost dovedit în urma unui studiu al cercetătorilor americani.

Mai multe fibre

Consumă alimente bogate în fibre cum ar fi fructele şi legumele verzi, care au un conţinut bogat de vitamine şi antioxidanţi. De asemenea, sucurile naturale de aloe vera şi papaya uşurează crampele.

Evită produsele lactate şi carnea, deoarece acestea pot provoca balonarea şi agrava crampele menstruale. De asemenea, se va evita consumul de alcool şi fumatul.

Masajele pot fi utile

Un masaj relaxant, cu uleiuri esenţiale, este extrem de relaxant şi ameliorează simţitor crampele. Masarea abdomenului inferior cu ulei de lavandă poate fi, de asemenea, de mare ajutor.