Seminţele îţi protejează sănătatea

1 2 jpg jpeg

Semin┼úele de c├ónep─â sunt unul dintre cele mai nutritive alimente. Gustul lor este similar cu cel de floarea-soarelui, motiv pentru care pot fi folosite la prepararea unor salate gustoase ┼či hr─ânitoare.

Seminţele de cânepă sunt mult mai valoroase din punct de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia.

Con┼úin proteine, ceea ce face ca semin┼úele de c├ónep─â s─â fie un aliment ideal pentru vegetarieni, ├«nlocuind cu succes lipsa proteinelor de origine animal─â. Acizii gra┼či esen┼úiali omega 6 ┼či omega 3 din semin┼úele de c├ónep─â previn apari┼úia bolilor cardio-vasculare.

Seminţele de in ajută la digestie

Semin┼úele de in se remarc─â prin con┼úinutul de vitamina E, s─âruri minerale, calciu, potasiu, siliciu, fier ┼či fibre alimentare.

Fibrele interac┼úioneaz─â cu asimilarea gr─âsimilor ┼či, cel mai important, stimuleaz─â digestia. Datorit─â fibrelor, semin┼úele au efect laxativ, fiind indicate ├«n tratamentul constipa┼úiilor cronice.

Alte benefiicii ale semin┼úelor de in sunt: sc─âderea trigliceridelor din s├ónge ┼či sc─âderea presiunii sangvine. De asemenea, infuziile de in ajut─â ├«n cazul conjunctivitelor sau urciorului, iar uleiul de in, ├«n colite.

Seminţele de dovleac protejează inima

Dintotdeauna, seminţele de dovleac au fost considerate de mare ajutor în eliminarea viermilor intestinali, a teniei sau a limbricilor.

Pe l├óng─â faptul c─â ajut─â la eliminarea parazi┼úilor intestinali, desfund─â vasele de s├ónge, regleaz─â colesterolul ┼či stimuleaz─â activitatea rinichilor, semin┼úele de dovleac au un efect echilibrant glandular ┼či nervos.

Seminţele de dovleac sunt recomandate cardiacilor! Bolile de inimă, asociate unor valori crescute ale colesterolului, pot fi ameliorate cu ajutorul unei cure de seminţe de dovleac.

Seminţele de susan ajută la vindecarea arsurilor

Semin┼úele de susan sunt bogate ├«n vitamine, ├«n gr─âsimi ┼či proteine. Ele contribuie la fixarea magneziului, calciului, zincului ┼či fierului ├«n organism.

O particularitate a uleiului de susan este prezen┼úa sesaminei, care ajut─â la sc─âderea colesterolului. Un amestec de semin┼úe de susan pisate ajut─â foarte mult ├«n cazul arsurilor ┼či irita┼úiilor.