Seminţele de pepene verde curăţă rinichii

1 2 jpg jpeg

Ştiai că pepenele verde te poate hidrata mai bine decât băuturile specifice sportivilor de performanţă? El conţine 96% apă, foarte puţin zahăr, calciu, magneziu, potasiu, sodiu şi săruri hidratante. Consumând pepene verde nu numai că te vei hidrata, dar te vei putea proteja de ultraviolete datorită licopenului, vitaminei C şi beta carotenului pe care îl conţine.

Puternic detoxifiant

Specialiştii afirmă că pepenele verde reduce toxinele din corp, măreşte diureza şi ajută la eliminarea sării. Aşadar, dacă îţi doreşti o piele fină şi o dispoziţie de invidiat, atunci cura de sezon acţionează eficient dacă timp de 2-3 săptămâni vei mânca aproximativ 1 kg de miez de pepene verde pe zi.

Îngrijeşte tenul uscat

Vrei ca tenul tău să radieze de frumuseţe? Îţi vine în ajutor masca hidratantă cu pepene verde! Se prepară din trei părţi egale de apă distilată, lapte de vacă şi suc de pepene. Aceasta se aplică pe faţa curată şi se lasă să acţioneze 30 de minute.

Sucul vindecă hepatita

Medicii afirmă că sucul de pepene verde ajută la tratarea hepatitei cronice. Acesta se prepară dintr-o felie de pepene fără coajă, în storcătorul de fructe. Se bea imediat, câte un pahar pe zi, înainte cu jumătate de oră de masă.

Tratează pietrele la rinichi

Sâmburii conţin zinc, fier, omega 6, proteine şi fibre care se absorb uşor. Pe lângă efectul antioxidant, sâmburii consumaţi ca atare sunt diuretici. Dacă ai pietre la rinichi, poţi încerca o cură din seminţe uscate. Se pisează şi se amestecă cu ulei de măsline. Se iau 2-3 linguri pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, timp de 10 zile, de trei ori pe lună.

Cataplasme cu miez, pentru arsuri

Ai stat mult la soare şi te ustură pielea? Ei bine, cataplasmele cu miez de pepene te calmează şi grăbesc vindecarea arsurilor. Se mai folosesc şi în tratarea tenului acneic.