Seminţe care te ajută să dormi mai bine

2 jpg jpeg

Somnul este vital sănătăţii tale, iar în cazul în care nu te odihneşti suficient din varii motive, efectele negative se vor resimţi asupra întregului organism.

Una dintre variantele naturii care să te ajute cu privire la această problemă este în conţinutul nutriţional al seminţelor de dovleac.

Deşi marea majoritate a oamenilor au tendinţa de a elimina seminţele de dovleac, în favoarea celor de floarea soarelui sau chiar şi absenţa acestora trebuie menţionat că profilul lor nutriţional este esenţial atât pentru menţinerea sănătăţi tale cât şi pentru a te putea bucura de un somn bun pe parcursul nopţii.

Seminţele de dovleac, sursă bună de magneziu

1 2 jpg jpeg

Organismul fără magneziu este sărăcăcios, slăbit şi o bună parte a fucţiilor vitale pot fi lezate. şi asta deoarece este unul dintre cele mai importante elemente de care corpul tău are nevoie, fiind necesar în peste 250 de reacţii biochimice.

În cazul în care nu ştiai o simplă ceaşcă de cafea cu seminţe de dovleac îţi oferă până la peste 90% din valoarea zilnică necesară de magneziu.

Stimulează buna funcţionare hormonală

2 jpg jpeg

Având un conţinut bun de vitamina B,C, D dar şi vitamina E, seminţele de dovleac pot fi folosite şi pe post de afrodisiac, ajutând considerabil al creşterea libidoului. Contribuie la creştere nivelului de testosteron, fiind un aliat al potenţei masculine.

În plus, conţinutul mare de triptofan contribuie la producerea de serotonină în creier, astfel că după consumarea lor te vei bucura de o stare de bine timp îndelungat, în timp ce magneziu pe care îl conţin îţi va fi de folos în păstrarea unei temperaturi corporale constante. Ştiai că:

...seminţele de dovleac conţin cucurbitacine, compuşi careluptă împotriva cancerului?

...uleiul de seminţe de dovleac este indicat pentru a îmbunătăţi reglarea insulinei la animalele diabetice, precum şi pentru a preveni unele efecte negative ale diabetului asupra funcţiei renale?

...seminţele de dovleac conţin triptofan care ajută la reglarea somnului pe parcursul nopţii?