Secretele unui somn liniştit

1 2 jpg jpeg

Mai exact, lipsa somnului duce la creşterea în greutate, scade performanţele intelectuale, slăbeşte sistemul imunitar şi duce la apariţia tulburărilor emoţionale sau de personalitate, precum depresie şi sindrom bipolar.

Valeriana, un sedativ natural

Valeriana este o plantă care are proprietăţi sedative şi miorelaxante, contribuind astfel la reducerea nervozităţii şi a tonusului muscular. Astfel, valeriana permite relaxarea şi induce somnul în mod natural.

Un studiu realizat de cercetătorii americani de la Clinica Mayo a arătat că valeriana are efect asemănător unui medicament prescris în caz de insomnie şi anxietate (oxazepam).

Melatonina influenţează calitatea somnului

Melatonina este un hormon secretat de organism în cantitate maximă atunci când se încheie ziua. Însă, atunci când există în cantităţi reduse, calitatea somnului este afectată. Însă, melatonina poate fi administrată deoarece este un puternic antioxidant şi nu implică niciun efect negativ asupra organismului.

Cercetările arată că melatonina reglează ceasul biologic al organismului, utilitatea sa manifestându-se, în primul rând, la persoanele care suferă din cauza decalajului de fus orar, precum şi la cele care suferă de tulburări de somn sau insomnie.