Scap─â rapid de herpes. Iat─â care sunt remediile care te ajut─â!

2 jpg jpeg

Herpesul este cauzat de virusul Herpes Simplex. Exist─â dou─â tipuri de virus: unul care determin─â apari┼úia leziunilor de la nivelul gurii ┼či unul care produce herpesul genital.

Herpesul de la nivelul buzelor debuteaz─â cu o b─â┼čicu┼ú─â, care se m─âre┼čte, devine ro┼čiatic─â ┼či dureroas─â, iar dup─â 24 de ore d─â na┼čtere unui mic m─ânunchi de b─â┼čicu┼úe g─âlbui.

Dup─â trei zile, aceste b─â┼čici se sparg ┼či formeaz─â o crust─â, care dispare dup─â 10 zile, f─âr─â s─â lase nicio urm─â pe piele. Odat─â contractat, virusul herpetic r─âm├óne ├«n organism ┼či poate da oric├ónd astfel de leziuni.

Scap─â rapid de herpes. Iat─â care sunt remediile care te ajut─â!: ceaiul de urzic─â

Din cauza localiz─ârii herpesului pe buze sau ├«n jurul gurii, exist─â tendin┼úa de a umezi leziunile, ceea ce duce la cre┼čterea ├«n intensitate a durerii ┼či la ├«nt├órzierea form─ârii crustei.

Pentru a calma usturimile, se poate bea un ceai f─âcut dintr-un amestec de frunze de urzic─â, de p─âtlagin─â ┼či de flori de rozmarin. Astfel, dup─â ce plantele se m─ârun┼úesc, se pune o lingur─â de amestec ├«n 250 ml de ap─â fiart─â. Se beau dou─â c─âni de ceai pe zi, p├ón─â ce simptomele dispar.

Scap─â rapid de herpes. Iat─â care sunt remediile care te ajut─â!: propolisul

Tamponarea cu tinctură de propolis a zonei cu herpes duce în scurt timp la formarea unui strat de protecţie, care permite începerea procesului de vindecare.

Propolisul are ├«n compozi┼úia sa siliciu, magneziu, aminoacizi ┼či cobalt, dar ┼či substan┼úe antibiotice care ├«i confer─â propriet─â┼úi cicatrizante ┼či antiinfec┼úioase. De asemenea, propolisul are efect antiviral, lucru ce ├«mpiedic─â r─âsp├óndirea virusului.

Scap─â rapid de herpes. Iat─â care sunt remediile care te ajut─â!: usturoiul

Un alt remediu natural care ┼či-a dovedit eficien┼úa ├«n tratarea herpesului este usturoiul. Datorit─â propriet─â┼úilor sale antioxidante, usturoiul este recomandat chiar dup─â apari┼úia primelor erup┼úii.

C─â┼úelul de usturoi se taie ├«n dou─â ┼či se preseaz─â pe zona afectat─â, pentru ca substan┼úele active s─â-┼či fac─â efectul ├«n cel mai scurt timp.

Chiar dacă usturimea se accentuează, este bine să nu îndepărtezi usturoiul. Se poate aplica un căţel de usturoi de trei ori pe zi, ultima aplicare fiind recomandată înainte de culcare.

Scap─â rapid de herpes. Iat─â care sunt remediile care te ajut─â!: alifia de g─âlbenele

G─âlbenelele sunt recunoscute pentru propriet─â┼úile lor cicatrizante, antiseptice ┼či antiinflamatoare, reduc├ónd timpul de vindecare la jum─âtate. Alifia se poate cump─âra de la magazinele cu produse naturiste, dar poate fi preparat─â ┼či ├«n cas─â.

Pentru aceasta, ai nevoie de 20 de flori de g─âlbenele, cu tulpin─â cu tot, care se spal─â ┼či se taie m─ârunt. Dup─â aceea, doi pumni de plant─â se pun ├«n 500 g de gr─âsime topit─â.

Timp de 20 de minute, se amestec─â ├«n oal─â cu o lingur─â de lemn, la foc domol. Dup─â 12 ore, amestecul se re├«nc─âlze┼čte ┼či se strecoar─â printr-un tifon.

Se pune ├«ntr-un borcan de sticl─â ┼či se ┼úine la frigider. Alifia nu trebuie utilizat─â mai mult de un an, deoarece ├«┼či pierde din propriet─â┼úi.