Scapă de viroze cu siropuri din plante

2 jpg jpeg

Ridichea neagră calmează tusea

Amestecat cu miere, siropul de ridiche neagră calmează tusea şi, în acelaşi timp, ne ajută să scăpăm mai repede de virozele respiratorii. De asemenea, specialiştii spun că preparatul îmbunătăţeşte funcţia hepatică, contribuie la scăderea nivelului colesterolului şi la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Măceşele sunt bogate în vitamina C

Siropul de măceşe vindecă şi ameliorează o serie de afecţiuni. Este un adevărat tonic şi o băutură cu efect reconfortant. E bine să-l consumaţi în sezonul rece, atunci când aportul de vitamina C este mai mic, iar virozele sunt mult mai frecvente. În astenie reuşeşte să tonifice organismul, iar atunci când suferiţi de anemie, siropul de măceşe este remediul cel mai eficient, accelerând producerea de globule roşii.

Mai poţi citi şi:

- 5 alimente care ţin la distanţă virozele

- Varza previne virozele de iarnă

- Conopida ne fereşte de virozele de sezon

Brad, contra răguşelii

Siropul din conuri şi muguri de brad este un veritabil medicament. Componentele principale ale mugurilor de brad sunt uleiul volatil, vitamina C şi alte principii active. Datorită acestor constituenţi, siropul obţinut se recomandă a fi utilizat în tratamentul afecţiunilor căilor respiratorii superioare.

E un bun expectorant, calmează tusea, răguşeala, fluidizează secreţiile bronşice, combate infecţiile urinare şi e un bun antiseptic. Stimulează sistemul imunitar, înlătură oboseala şi astenia. Diluat cu apă minerală, este o băutură reconfortantă, uşor de administrat mai ales copiilor.

Cătina întăreşte organismul

Unul dintre cele mai cunoscute vitaminizante naturale, recomandat mai ales înainte de începerea sezonului rece, e siropul de cătină. Este considerat o adevărată polivitamină naturală, foarte util pentru copii, mai ales dacă e amestecat cu miere.

De asemenea, opreşte hemoragiile interne, elimină paraziţii intestinali, ajută la refacerea epiteliului renal şi intestinal. S-a mai dovedit bun pentru încetinirea proceselor de îmbătrânire, prevenire a apariţiei cancerului şi ca tonic general în stres.