Scapă de urticarie cu ajutorul muşeţelului

1 2 jpg jpeg

Cunoscută şi sub numele de iritaţia-urzicii, urticaria are un aspect similar cu cel al erupţiilor epidermice cu umflături cauzate de urzici.

Reacţia alergică poate fi produsă de alimente, contact cu anumite plante, cosmetice, medicamente, chimicale din gospodărie, alcool, expunere bruscă la aer cald sau rece şi foarte adesea, de lumina solară.

Există studii care arată că şi stresul este implicat în apariţia urticariei. Astfel, persoanele emotive, anxioase, cu un nivel crescut de stres, sunt predispuse la dezvoltarea unor erupţii cutanate.

Evită iritaţia dacă ştii ce o declanşează, astfel, vei reduce intensitatea simptomelor. Răcoarea corpului face iritaţia mai blândă.

Aditivii şi coloranţii alimentari sunt, în mod frecvent, responsabili pentru urticarie, dar erupţia acestor umflături iritante mai poate fi declanşată de stres şi anxietate.

Singurul tratament pe termen lung constă în identificarea alimentelor care cauzează urticarie prin urmarea dietei prin excluziune.

Cele mai folosite mâncăruri iritante sunt crustaceele, ciocolata, căpşunile, ouăle, alunele, produsele lactate, grâul şi aditivii alimentari.

Aspirina şi derivaţii săi sunt un alt factor comun. În acest caz este bine să elimini alimentele care conţin compuşii ei naturali, cum ar fi: fructele de pădure, fructele proaspete şi uscate, unele alune şi seminţe.

Dacă suferi de iritaţie din cauza luminii solare, consumă alimente bogate în betacaroten: morcovi, caise, spanac, broccoli, ardei şi roşii. Evită ceaiul aromat cu bergamotă şi hrişca.

Muşeţelul calmează iritaţia, iar roiniţa calmează reacţia alergică. De asemenea, erupţiile minore sau ocazionale pot fi calmate cu cremă de muşeţel, precum şi cu frunze de limba-mielului, ceapă proaspătă feliată sau frunze zdrobite de varză.

Pentru probleme persistente, asociat cu alergiile la alimente, prepară un ceai care să conţină turiţă-mare şi muşeţel pentru a combate acţiunea histaminelor şi a creşte rezistenţa intestinelor la alergeni. Foloseşte 2 linguriţe de amestec la fiecare ceaşcă, de 3 ori pe zi.

Tratamentul pentru urticarie nu tratează cauza, ci ameliorează simptomele până când afecţiunea dispare.