Scapă de răceală fără medicamente!

1 2 jpg jpeg

Alimente care conţin zinc

Cercetătorii canadieni de la MacMaster University, Ontario, au analizat rezultatele a 17 studii despre efectele zincului asupra persoanelor care suferă de infecţii respiratorii. Ei a descoperit că zincul reduce atât durata bolii, cât şi severitatea simptomelor. Îl poţi lua din spanac, varză, mazăre, sparanghel (cel mai bine este să-l găteşti înăbuşit) şi din fructe, precum prunele uscate şi bananele. Mănâncă şi migdale, seminţe de dovleac, de mac, nuci. Acestea din urmă sunt o sursă bogată de zinc. Acest mineral poate fi luat şi sub formă de supliment natural, de la magazinele de specialitate.

Inhalaţii cu ulei de lavandă

Inhalaţiile cu uleiuri esenţiale sunt un alt remediu care grăbeşte vindecarea infecţiilor respiratorii. Acestea ajută la desfundarea nasului, la reducrea secreţiilor nazale, cât şi la calmarea tusei. Indicate sunt cele de levănţică, plantă cu proprietăţi antiseptice şi antiinflamatoare. Încearcă şi inhalaţiile cu ulei esenţial din muguri de pin, de rozmarin şi de eucalipt! Adaugi 3-4 picături într-un vas cu apă fierbinte. Stai deasupra vasului un sfert de oră, cu capul acoperit de un prosop. Usturoiul, antibiotic natural

Datorită alicinei, substanţă cu efect antibacterian, usturoiul se numără printre cele mai eficiente remedii naturale împotriva răcelilor de sezon. Îl poţi consuma de 2-3 ori pe zi, de la primele simptome.

Ca să fie şi gustos, poţi întinde pe câteva felii de pâine un amestec format din doi căţei de usturoi pisaţi, pătrunjel tocat şi o lingură de ulei de măsline. Le ţii puţin la cuptor înainte de a le mânca. Usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii din natură contra infecţiilor orale şi a răcelilor de sezon.

Cătina creşte imunitatea

Ca să lupte cu răceala, organismul are nevoie de imunitate puternică. Apelează la cătină, care este bogată în vitamina C, fiind recunoscută pentru efectul benefic pe care-l are asupra imunităţii.

Poţi alege siropul de cătină, pe care îl obţii din 200 de grame de fructe şi din 800 g de miere. Speli boabele, le pui în borcan, şi torni mierea. Laşi într-un loc răcoros, o săptămână. Iei câte o lingură, pe stomacul gol, dimineaţa, până la vindecare.