Scapă de mirosul neplăcut al picioarelor

1 2 jpg jpeg

Transpiraţia este mediul propice în dezvoltarea bacteriilor vinovate de mirosul greu de suportat mai ales la nivelul picioarelor.

Pentru a putea rezolva această problemă trebuie identificată mai întâi cauza. Fie că este vorba despre transpiraţia cauzată de temperaturile ridicate sau încălţămintea ce acoperă mai mult de jumătate din laba piciorului sau materialul sintetic din care este confecţionată.

Trebuie să ţii cont şi de faptul că transpiraţia poate fi un semnal al hiperhidrozei sau transpiraţia excesivă cu precădere la bărbaţi sau mai poate fi din cauza unei perioade extrem de stresantă.

Schimbă-ţi încălţămintea

Alternează perechile de pantofi şi lasă-le la aer uscat seara pentru a se aerisi. Poţi să apelezi la spray-uri sau pudră de încălţăminte pentru igienizarea ei.

Citeşte şi : Sfaturi pentru a alege încălţămintea

Spală-ţi picioarele cu oţet alb

În fiecare zi, după baia de seară, amestecă un pic de oţet alb cu apă călduţă într-un lighean şi cufundă picioarele 15-20 de minute.

În cazul în care ai de făcut drumuri lungi şi dese, poţi să apelezi la gelurile pentru curăţarea mâinilor şi igienizarea picioarelor. Este suficient să ţi le aplici pe mâini şi picioare, fără a fi nevoit apoi să clăteşti.

Ceaiul negru concentrat

O altă soluţie salvatoare este să apelezi la băile cu ceai negru concentrat pentru 30 de minute. Ceaiul negru elimină bacteriile şi închide porii. În felul acesta îţi vei menţine picioarele uscate mai mult timp.

Recomandat ar fi să foloseşti 2 plicuri de ceai la 500 ml de apă fiartă. După ce le-ai lăsat la infuzat, poţi să adaugi 2 litri de apă şi să ţii picioarele în soluţia astfel obţinută.

Citeşte şi: De ce e bine să bem ceai negru

Rozmarinul salvator

În 2 litri de apă fierbinte adaugă o lingură de rozmarin uscat şi 2 linguri de salvie uscată. După răcire, ţine picioarele în acest amestec 15 minute. Repetă acest lucru în fiecare zi, timp de o săptămână pentru a începe să observi efectele.

Bicarbonatul de sodiu bun la toate

Dacă vorbim de remedii naturale, nu putem să uităm de celebrul bicarbonat de sodiu. În 2 litri de apă fiartă stoarce zeama de la o lămâie şi adaugă 50 de grame de bicarbonat. Ţine piciorele timp de 15 minute în soluţia astfel obţinută şi, în decursul unei săptămâni, vei vedea efectele.