Scapă de durerea de ureche cu ceapă

1 2 jpg jpeg

Ceara, sau cerumenul, acţionează ca un agent de curăţare dar poate provoca infecţii şi pierderea auzului.

Medicii spun că cea mai eficientă modalitate de eliminare a excesului de cerumen este intervenţia specialistului ORL, la interval de 6-12 luni.

În schimb, specialiştii site-ului www.ehow.com ne învaţă să curăţăm ceara în exces şi să scăpăm de durerea de ureche cu ajutorul cepei. Această legumă conţine uleiuri volatile, vitamine şi substanţe active.

Comprese cu ceapă tocată

Se toacă o ceapă medie în cuburi mici. Cu acestea se umple un săculeţ sau o şosetă din bumbac. Încălziţi săculeţul cu uscătorul de păr, până la temperatura corpului. Aplicaţi săculeţul cald pe urechea afectată.

Fixaţi săculeţul pe ureche cu un fular sau cu o eşarfă. Folosiţi doar materiale naturale, precum bumbac, lână, mătase sau in. Această compresă se ţine pe ureche timp de 30 de minute. Aplicaţiile se repetă de de 2-3 ori pe zi, de fiecare dată cu o ceapă proaspăt tăiată.

Vă puteţi pierde auzul

Excesul de ceară de urechi se manifestă prin simptome ca dureri, mâncărime, ţiuituri sau chiar pierderea auzului. Specialiştii de la Asociaţia americană de otorinolaringologie, citaţi de site-ul www.webmd.com spun că folosirea beţelor de urechi pentru igienizare poate fi extrem de dăunătoare.

Acestea împing, de fapt, cerumenul spre urechea internă, unde se pot face depozite care afectează auzul. Persoanele cu astfel de probleme sunt sfătuite să meargă regulat la medic pentru îndepărtarea cerumenului.

Picături cu suc de ceapă

Coaceţi o ceapă medie şi lăsaţi-o să se coacă puţin, pe o tablă până când se înmoaie. Stoarceţi zeama de la ceapă într-un castron. Umpleţi o pipetă cu lichidul călduţ obţinut. Întindeţi-vă în pat, pe o parte şi picuraţi sucul de ceapă în ureche. Acoperiţi cu o bucată de vată şi aşezaţi-vă pe partea cealaltă pentru câteva ore.

Un alt truc pentru îmbunătăţirea auzului este folosirea cepei încălzite. Se aplică seara în ureche o bucăţică de ceapă încălzită, învelită în tifon. Se ţine până dimineaţa.