Scapă de durere cu apă şi ciocolată!
De obicei, plăcerea de a mânca sau de a bea acţionează ca un tratament natural asupra durerii.
Cercetătorii au folosit în experimentele lor cobaii şi au descoperit că atât ciocolata, cât şi apa au aceleaşi efecte asupra lor.
Această concluzie contrazice teoria potrivit căreia doar alimentele şi sucurile care conţin zahăr ameliorează durerea.
“Studiul arată că durerea nu trece dacă consumăm alimente care conţin multe calorii. Apa nu are calorii, zaharina nu are zahăr, însă ambele au acelaşi efecte, la fel ca şi ciocolata”, au precizat cercetătorii.
Specialiştii consideră că alimentele şi băuturile ne ajută să scăpăm de durere numai dacă le consumăm din plăcere.
Oamenii de ştiinţă au explicat că o anumită zonă din creier, denumită raphe magnus, ne ajută să uităm de durere când mâncăm sau bem.
Mai multe studii au demonstrat că bebeluşii suportă mai uşor durerea provocată de o injecţie dacă li se dau băuturi îndulcite.