Scapă de balonare cu remedii naturiste

1 2 jpg jpeg

Pe lângă durere, atunci când vorbim despre balonare apare inevitabil şi aspectul neplăcut, al abdomenul umflat şi tare.

Pentru ascăpa rapid de această problemă, natura îţi pune la dispoziţie o serie de planta la care este bine să apelezi.

Scapă de balonare cu ceaiurile diuretice

Aşa cum le şi zice denumirea, ajută la eliminarea apei ce se găseşte în exces în organism, motiv pentru care se recomandă grijă la cantitatea şi la combinaţia aleasă.

1 2 jpg jpeg

Cea mai bună alegere în materie de ceai în caz de balonare este ceaiul verde, acesta fiind un diuretic mai blând cu organismul uman.

Însă trebuie menţionat şi faptul că balonarea poate să survină pe un fond de oboseală, astfel că este necesar să acorzi grija cuvenită orelor de somn, altfel intestinele nu apucă să îşi finalizeze activitatea.

Consumă porţii mici şi dese

1 2 jpg jpeg

Există cazuri în care balonarea poate fi favorizată şi de aerul pe care îl înghiţim involuntar mai ales atunci când bem lichide cu paiul, când mâncăm prea repede şi când mestecăm gumă.

Ai grijă să nu îţi aglomerezi stomacul cu o cantitate mare de mâncare, altfel, procesul de digestie va dura mai mult, iar fermentaţia alimentelor poate provoca gaze. Dacă aceste gaze nu sunt eliminate corect, rămân în intestine şi urcă în stomac, de aici aspectul de „balon”.

Alimente care provoacă balonare

Anumite alimente consumate mai ales în exces sau dacă ai o anumită sensibilitate la nivelul aparatului digestiv pot favoriza apariţia stării de balonare.

Dintre aceste alimente amintim varza de Bruxelles, broccoli şi conopida. Acestea provoacă gaze la nivel intestinal, motg pentru acre trebuie să le consumi cât mai rar posibil, la fel şi carbohidraţii.

Consumă un iaurt grecesc pe zi pentru a asigura optimizarea florei la nivel gastric.

Ai grijă la alimentele bogate în potasiu, sodiu, în special pentru că favorizează retenţia de apă şi de fluide în jurul abdomenului.

Dacă te simţi balonat apelează cu încredere la banane, mango, spanac, care deşi conţin potasiu, acestea anulează efectul sodiului din organism.

Ghimbirul te scapă de balonare

2 jpg jpeg

Ghimbirul stimulează tranzitul intestinal şi accelereaza totodată digestia, ingredientele active din ghimbir relaxează musculatura stomacului şi reduce spasmele. Astfel consumat înainte, cât şi după masă, o ceaşcă de ceai de ghimbir va ţine la distanţă Veţi observa că problema balonării va fi ameliorată.

Ai grijă ce medicamente iei deoarece unele medicamente au ca efect advers balonarea. cel ami bu exemplu în acest sens este aspirina, medicamentele antiacide şi unele pilule contraceptive.