Sarcinile apropiate pot spori riscul de autism

1 2 jpg jpeg

Studii realizate recent confirm─â c─â f─âtul poate prezenta simptome chiar din burta mamei. Copiii concepu┼úi la distan┼ú─â de un an fa┼ú─â de fra┼úii lor sunt de trei ori mai predispu┼či la autism. De regul─â, copiii cu autism nu au o dezvoltare normal─â a vorbirii ┼či pot s─â par─â surzi.

Leg─âtura ├«ntre apropierea unor sarcini ┼či autism s-a men┼úinut valabil─â chiar ┼či ├«n momentul ├«n care autorii studiului au c─âutat ┼či alte explica┼úii, precum v├órsta p─ârin┼úilor, na┼čterea prematur─â, greutatea sc─âzut─â la na┼čtere, factori care de regul─â favorizeaz─â aceast─â boal─â.

Riscul de autism la copiii concepu┼úi la distan┼ú─â de 1 sau 2 ani fa┼ú─â de fra┼úii lor este aproape de dou─â ori mai mare. Studiul a fost elaborat pe baza cercet─ârilor aplicate ├«n cazurile a 660 000 de copii n─âscu┼úi ├«n California ├«ntre 1992 ┼či 2002.

Autismul const─â ├«n tulbur─âri declan┼čate fie de factori genetici, fie de factori din mediul ├«nconjur─âtor, at├ót sociali, c├ót ┼či biologici, fapt ce ├«ngreuneaz─â demersurile de a-i ├«n┼úelege cauzele ┼či a g─âsi tratamente adecvate.